• El Submarí se la jugarà en l’última jornada a Itàlia davant l’Atalanta

@villarrealCF

3
EFE

Un gran David de Gea i un precís Cristiano Ronaldo es van convertir en botxins a La Cerámica d’un Vila-real que, després de dominar en bona part del duel i perdonar el seu rival, va anar de més a menys davant un efectiu Manchester United (0-2). Després d’haver passat inadvertit, Ronaldo va aparèixer en el minut 77 per definir davant Rulli després d’una gran errada defensiva local després que De Gea sostingués abans el seu equip amb les seves parades, en especial dues d’excel·lents a Manu Trigueros.

El Vila-real es va fer amb la possessió de la pilota aviat i amb llargues combinacions mirava de desajustar el sistema defensiu del conjunt britànic, que es va veure compromès amb un bon xut de Moi Gómez des de fora de l’àrea que va obligar De Gea a intervenir. Al ritme que marcava Dani Parejo, el Vila-real controlava un partit en el qual el United esperava al darrere a la recerca d’alguna contra o alguna acció a pilota aturada.

Més control que risc

En aquesta situació eren els locals, per mitjà de Yeremi, en dues ocasions, o Pau Torres els més actius en atac davant un rival que no volia la possessió de la pilota, esperava el Vila-real en terreny propi i centrava el seu objectiu a no perdre el seu lloc en el camp. A més, amb Cristiano Ronaldo enganxat a la banda, un altre dels encerts de l’equip d’Unai Emery va ser evitar que el jugador lusità entrés en contacte amb la pilota. Malgrat que el xoc havia entrat en un fase de més control i menys acostaments a l’àrea visitant, De Gea va protagonitzar una brillant acció al treure una gran mà davant un xut dur de Manu Trigueros.

La primera acció ofensiva perillosa del United va arribar a prop de la mitja hora de joc fruit d’una millora del joc de l’equip de Michael Carrick que li va permetre arribar a l’àrea de Rulli, tot i que sense que el porter argentí hagués d’intervenir-hi. Malgrat que el partit es va equilibrar en l’últim quart d’hora del primer temps, en els minuts finals el Vila-real va tornar a assetjar el porter del conjunt britànic, però la falta d’encert dels locals i la traça de De Gea van impedir que el marcador es mogués.

Error imperdonable

La segona part va arrencar amb un ritme més baix del que va tenir la primera meitat. Els dos equips miraven d’evitar tant sí com no una errada que els condemnés. La figura del porter espanyol del United va tornar a emergir per salvar el seu equip amb una prodigiosa mà davant un xut dur de Trigueros als 58 minuts de partit. El Vila-real acumulava les millors ocasions de gol, arribava a l’àrea rival amb relativa facilitat, però es trobava amb la falta d’encert en els últims metres dels seus atacants i amb un excel·lent De Gea. L’entrada de Bruno Fernandes en el segon temps va donar més mobilitat al centre del camp del conjunt britànic i si De Gea havia salvat el seu equip, va ser Rulli, amb una altra providencial intervenció, el que va evitar que es desnivellés el marcador davant una gran ocasió de Sancho.

El United va arribar amb més físic a la recta final del partit, cosa que va propiciar que s’invertissin els papers. Va passar a dominar l’equip de Carrick i rondava la porteria rival, mentre que el Vila-real esperava. Els canvis a les files del conjunt anglès van fer molt mal a l’equip d’Emery. Una errada garrafal defensiva del Vila-real va desembocar en gol per al Manchester United. Una jugada entre Rulli i Capoue, que no va controlar bé i va perdre la pilota, va ser aprofitada per Cristiano Ronaldo, que no havia aparegut fins aleshores, per marcar en el minut 77.

El Vila-real estava contra les cordes davant el United, que va acumular ocasions per marcar el segon per mitjà de Cristiano, Rashford i Sancho, qui va encertar finalment a dos minuts d’arribar al 90 per sentenciar el xoc amb el segon gol.

FITXA: VILA-REAL 0 MANCHESTER UNITED 2