• El local Monchu va veure una targeta vermella justa en el minut 67 per una entrada desmesurada a Vinícius

@realmadrid

4
Fermín de la Calle

El Reial Madrid va golejar a Granada, d’on surt líder provisional amb un partit plàcid. Els blancs van poder marcar mitja dotzena de gols més a l’equip de Robert Moreno, que va mostrar una imatge alarmant en defensa i preocupant en atac. Els nassarites cauen en el descens i el seu entrenador queda tocat, mentre que els d’Ancelotti van tornar a mostrar els seus símptomes habituals, bé en el contraatac i malament pel que fa a la fragilitat defensiva. Però Carletto va resoldre el tràmit amb nota, donant descans als homes fixos i reactivant gent com Jovic, Isco i Vallejo.

Ancelotti està entossudit a donar estabilitat a l’equip, guanyar robustesa en defensa, cosa que el porta a no fer gaires canvis. Per aquest partit l’italià es va limitar a introduir una novetat en defensa, apostant per Nacho en lloc de Militão, i va donar una nova oportunitat a Asensio, que va formar triplet amb Benzema i Vinícius. I els dos ho van agrair. El mallorquí va rebentar el partit en el minut 19 amb un gol de potència i ambició. Una passada a l’espai de Kroos que va llegir perfectament el davanter, que es va plantar davant Maximiano i el va superar amb la dreta. El Granada de Moreno havia sortit a especular, a veure com transcorria el partit sense arriscar per no destapar-se darrere. Un equip dens, conservador. Sense una proposta reconeixible. I el gol d’Asensio l’obligava a replantejar-se el plantejament del tècnic, a qui el públic va dedicar una xiulada en la presentació.

Si Asensio va agrair amb un gol la titularitat, Nacho va fer el mateix uns minuts després. Un córner en curt li permetia rematar dins l’àrea petita i fer el segon del Reial Madrid. L’estratègia dessagnava els nassarites, que aquesta temporada han perdut l’ànima. Sense ambició, sense intensitat, sense futbol. Corria el minut 25 i els visitants governaven plàcidament el partit amb dos encerts. Van poder fer el tercer, però una contra de Benzema i Vinícius només es va quedar a prop. I el destí va voler que un xut de Luis García toqués Nacho, convertint el llançament en gol i donant un baló d’oxigen als andalusos.

L’empat va estar a punt d’arribar en un mal rebuig de Casemiro que va esmenar Courtois. El Madrid s’havia desconnectat, deixant que el Granada entrés en el partit amb els seus errors. Dels cinc xuts a porta de la primera part, tres havien acabat a la xarxa. La fragilitat defensiva de tots dos generava inquietud a la banqueta visitant i il·lusió a la local. Benzema i Luis García van intercanviar ocasions abans del descans i el partit va tancar el primer assalt amb victòria madridista, però sensacions enfrontades per Ancelotti.

La segona part va començar confirmant que el partit estava en els peus del Reial Madrid, perquè la vulnerabilitat del Granada era alarmant. Amb molt poc els blancs generaven ocasions: Carvajal, Vinicius, Kroos, Benzema... Es lamentava Carletto a la banqueta, que veia com el seu equip es contagiava de la mandra local amb una passivitat inusual de Benzema i Modric i un Casemiro que confirma la seva irregularitat. El Reial Madrid, poc acostumat a l’horari de sobretaula, estava mig adormit per alegria de la parròquia local, resignada per la mediocritat d’aquest Granada 2021-22.

Fins que en el minut 57 un contraatac deliciós de Benzema i Vinícius va comptar amb la complicitat de Modric, que va servir una assistència al brasiler perquè empenyés el seu desè gol de la temporada. Si el Madrid s’havia entossudit a complicar-se la vida, el Granada era encara més tenaç a l’hora de facilitar el triomf dels blancs. Quedava mitja hora i Ancelotti respirava alleujat a la banqueta. El partit, ara sí, pintava a golejada. Els de Carletto ja sumen vuit gols fabricats a la contra, quatre més que el següent equip de LaLiga en aquest apartat.

Si hi havia dubtes sobre si el partit estava decidit, Martínez Munuera les va dissipar a l’expulsar justament Monchu per una entrada fora de lloc a Vinícius sense opció de tocar pilota. Una targeta vermella que en portava adjunta una altra a Robert Moreno, que va perdre el cap a la banda fins al punt que Ancelotti va anar a calmar-lo, si bé el tènic local va ser el culpable de la derrota amb el seu plantejament. Mendy va tancar la golejada amb el quart gol, però en van poder caure alguns més si els madridistes no haguessin malgastat mitja dotzena d’ocasions clamoroses. Triomf plàcid en un partit de tràmit i liderat provisional dels blancs al Nuevos Los Cármenes, on Robert Moreno sembla tenir les hores comptades.

FITXA: GRANADA 1 - REAL MADRID 4