Esport inclusiu

Còrdova FC, Fundació Rayo Vallecano i Athletic Club Fundazioa, campions de LaLiga Genuine Santander

  • La final de la competició s’ha celebrat gairebé 24 mesos després per la Covid

Còrdova FC, Fundació Rayo Vallecano i Athletic Club Fundazioa, campions de LaLiga Genuine Santander

LaLiga Genuine Santander 2019/20

1
Es llegeix en minuts

El cap de setmana del 12, 13 i 14 de novembre ha tingut lloc la fase final de LaLiga Genuine Santander 2019/20, una competició formada per equips amb persones amb discapacitat intel·lectual (DI). La fase final s’ha celebrat gairebé 24 mesos després del previst a causa de les restriccions derivades de la pandèmia.

Els partits s’han celebrat al Complex Esportiu Salou i els guanyadors han sigut el Còrdova FC i la Fundació Rayo Vallecano. El respecte, el companyerisme i l’esportivitat són els valors de LaLiga Genuine i tenen una importància destacada en la competició. Per aquesta raó, l’Athletic Club Fundazioa ha aconseguit el trofeu del Fair Play.

La cerimònia de cloenda també ha servit per agafar forces per a l’inici de la nova temporada. En les pròximes setmanes es coneixeran les dates i seus de la competició.

Els orígens

El naixement de LaLiga Genuine Santander comença l’any 2016, amb l’Álvaro i el Rubén, dos seguidors del Gimnàstic de Tarragona i amb síndrome de Down. Van proposar a LaLiga, juntament amb el club tarragoní, la creació d’una competició en què les persones amb DI poguessin jugar a futbol.

Notícies relacionades

No va ser fins al 2017 que Javier Tebas, president de LaLiga, va presentar la primera edició amb 18 equips. La temporada que ha finalitzat estava formada per 36 grups, el doble que quan va començar.

A més, aquest cap de setmana també hi han estat presents, en qualitat de convidats, la Fundació Barça, la SD Ponferradina, el CF Fuenlabrada, Burgos CF, el FC Cartagena i l’UD Eivissa, que s’hi sumaran la temporada vinent. En total, gairebé 1.000 jugadors i jugadores han trepitjat la gespa de Tarragona.