El Barça soluciona els seus problemes

L'onze blaugrana millora el seu joc i crea un bon nombre d'ocasions abans que Messi liquidi l'Osasuna

 

  / VINCENT WEST

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Antic escenari de sonades catàstrofes, quan era El Sadar i no Reyno de Navarra, el Barça ha oficiat al camp del cuer com si s'enfrontés al líder, igual que la setmana passada. Sense confiances però amb l'ambició imprescindible per recuperar la distància perduda, ha envaït l'estadi navarrès per emportar-se sense contemplacions els tres punts.

Indiferents a la boira i el fred, Messi i Suárez han operat sense anestèsia l'Osasuna, i aquí s'ha originat el canvi del Barça. En un escenari procliu a buscar refugi darrere d'un defensa o a fugir de la pilota, les dues estrelles s'han col·locat al capdavant perquè els altres els seguissin. Han trigat una hora a batre Nauzet, amb dues jugades idèntiques, però fins llavors ho havien estat intentant, deixant a clar, a rivals i companys, que no hi hauria cap altre desenllaç que el triomf blaugrana.

MÉS FUTBOL QUE GOLS

Hi ha hagut més futbol que gols en la gèlida matinal, a diferència d'altres ocasions, i a través del joc el quadro de Luis Enrique ha tancat un mediocre episodi de tres empats consecutius que l'han endarrerit a la Lliga, mentre intenta recollir el fil i recuperar la seva millor estampa. La que representa Messi, que ha culminat una nova exhibició d'honradesa i art amb un golàs en què ha burlat quatre rivals, n'ha fet seure dos més i ha tirat a terra Nauzet.

Messi ha culminat una nova  demostració d'honradesa i art amb un gol on ha burlat quatre rivals, n'ha fet seure dos i ha tirat a terra Nauzet

El Barça ha solucionat els dos problemes que tenia, un abans que l'altre. La xarxa de passades que sol teixir l'equip per estendre el seu domini ha tornat a ser espessa. N'hi ha hagut prou amb la influent presència d'Iniesta perquè l'Osasuna patís un setge com el Borussia a la Champions. També ho ha volgut així el quadro navarrès, que ha renunciat a la pilota.

MALA PUNTERIA

Necessitat de punts per fugir de la cua, l'equip de Caparrós es conformava amb un i l'ha volgut protegir a qualsevol preu. S'ha atrinxerat al darrere i només s'ha dedicat a defensar-se. El 0-0 del descans ha donat per bona la seva estratègia, encara que això ha camuflat la mala punteria blaugrana: l'altre contratemps que s'havia de resoldre.

Messi i Suárez han aconseguit nombroses oportunitats de gol, però les han desaprofitat totes. No ha semblat que s'incomodessin per tractar-se de la fase inicial i perquè tenien una pilota franca amb freqüència. Les presses han aparegut al segon temps, quan el rellotge corria més de pressa i Sergio León ha donat un ensurt poc després de la represa igualant el xut al pal de Suárez.

Després del descans, el Barça ha atacat  amb dos defenses, tres centrecampistes i cinc davanters fins a marcar el 0-1

El Barça s'ha desposseït de la prudència amb què ha temptejat el rival, tenyida de lentitud pels tocs de més que feia André Gomes, l'altre interior, i que ha substituït Rakitic en un relleu que insinua el canvi de preferències de Luis Enrique. Umtiti ha rellevat Mascherano per greixar la cadena de pasades. No era necessari un central agressiu com és l'argentí davant la simbòlica presència de Sergio León, que s'ha dedicat més a obstaculitzar-los en l'inici del joc, quan comptaven amb l'aportació afegida de Busquets. Sergi Roberto i Alba han eixamplat el camp, encara que a penes han arribat a la línia de fons.

UNA CÒMODA VISITA    

Notícies relacionades

El Barça ha disfrutat d'una còmoda visita, a diferència d'altres ocasions; en això també hi ha tingut a veure la decrepitud d'aquest Osasuna, acomplexat com mai. Ascendit recentment, ja veu el descens immediat, sense haver guanyat encara a casa. Per moments, l'equip jugava amb dos defenses (Piqué i Umtiti), els tres centrecampistes i cinc davanters, amb els laterals convertits en extrems.

Enmig d'aquella multitud, Suárez ha sigut capaç de marcar a porta buida. La jugada ha sortit del cap de Messi, que havia habilitat Alba amb una passada a l'esquena dels defenses. No per coneguda els rivals la saben desxifrar. Denis la va copiar. I perquè quedés constància, si era necessari, que el cervell de Messi és imprevisible, va deixar el segell d'una altra obra d'art.

Osasuna, 0 - Barcelona, 3

Espectadors:  17.349