diversitat funcional intel·lectual

La Fundació Barça posa la primera pedra per a l’equip de la Lliga Genuine

Un total de 50 nois i noies han disfrutat d’una jornada esportiva i han sigut rebuts per Joan Laporta i la directora general de la Fundació Marta Segú al Camp Nou

La Fundació Barça posa la primera pedra per a l’equip de la Lliga Genuine

FC Barcelona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup de 50 nois i noies han sigut els protagonistes aquest divendres en la primera Jornada Genuine del nou projecte de la Fundació Barça, en col·laboració amb el Departament de Diversitat i Inclusió del Club i la Masia. Tots els participants amb diversitat funcional intel·lectual tenen més de 16 anys, i han sigut proposats per diverses entitats socials que col·laboren amb el Barça en aquest projecte.

La jornada s’ha iniciat amb una sessió d’entrenament a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, que ha consistit en diversos exercicis, dinàmiques de grup i partits reduïts. Posteriorment els participants i les seves famílies i acompanyants s’han traslladat al Camp Nou, on han sigut rebuts pel president Joan Laporta i la directora general de la Fundació Barça, Marta Segú, i tot seguit han visitat el Camp Nou i el Museu del Barça.

Durant tota la jornada s’han viscut moments de molta felicitat, des de l’arribada amb l’equipament de la Fundació Barça, les diverses activitats esportives, o la visita a l’estadi i el museu, així com la recepció del president blaugrana, que ha sigut molt emotiva i motivadora per als participants i els seus acompanyants.

Entitats col·laboradores

Aquest nou projecte del FC Barcelona comptarà amb la col·laboració d’entitats que treballen amb aquest col·lectiu: Fundació Cruyff, Fundació Aura, Fundació Apinas, AMPANS, Fundació Sant Tomàs, Fundació Cassià Just - Cuina Justa i la Penya Special Barça. Es tracta d’entitats que es dediquen a millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional mitjançant la seva inclusió social i laboral.

Per portar a terme les activitats esportives de l’equip Genuine de la Fundació Barça, el Club ha seleccionat sis persones que integraran el cos tècnic (dos entrenadors i quatre membres de recolzament conductual), tots amb una àmplia experiència en la gestió d’equips de persones amb diversitat funcional, així com un equip d’uns 10 voluntaris d’acompanyament.

Està previst que, entre altres activitats, l’equip Genuine de la Fundació Barça participi a LaLiga Genuine Santander, una competició organitzada per la Fundació LaLiga en la qual es valoren els gols i també, i d’una manera molt especial, l’esportivitat, el joc net, el treball en equip, el respecte, la superació, i no només dels jugadors i jugadores, sinó també de l’‘staff’ tècnic i l’afició. Tant és així que s’atorguen dos títols de lliga: un al campió esportiu i un altre al campió del joc net.

Està previst que la competició s’iniciï durant el mes de gener amb la celebració de la primera fase de la competició, que es reprèn aquesta temporada després d’haver estat aturada des del mes de març del 2020 arran de la pandèmia de la Covid-19.

Notícies relacionades

Aquesta competició té per objectiu avançar cap a la integració i la inclusió de persones amb altres capacitats al món de l’esport i està formada per equips representants de clubs membres de l’LFP.

Programa Diversitat

La Fundació Barça té ja experiència a treballar amb aquest col·lectiu, ja que des de l’any 2015 porta a terme el programa Diversitat a Catalunya, i posteriorment es va iniciar també en diverses escoles de la ciutat de Nova York, així com al Japó. Aquest programa està dirigit a nens i joves que presenten diversitat funcional i que per mitjà de la metodologia FutbolNet tenen la possibilitat d’accedir a l’activitat física i l’esport.