MOTOCICLISME

Marc Márquez recau en la diplopia i no disputarà el Gran Premi de València ni els tests de Jerez

Marc Márquez recau en la diplopia i no disputarà el Gran Premi de València ni els tests de Jerez

ALEJANDRO CERESUELA

2
Es llegeix en minuts

Marc Márquez no disputarà el GP de València, última prova de la temporada aquest cap de setmana, ni tampoc els tests de Jerez programats per al 18 i 19 de novembre, segons ha anunciat l’equip Repsol.

El sis vegades campió del món de MotoGP ha passat una revisió mèdica a la Clínica Dexeus de Barcelona per avaluar una lleu contusió al cap provocada per una caiguda mentre practicava ‘off-road’, després d’haver estat en repòs tota la setmana al seu domicili de Cervera.

Durant aquests dies de descans, Marc ha continuat amb malestar i ha patit problemes de visió, motiu pel qual aquest mateix dilluns va ser visitat per l’oftalmòleg Dr. Sánchez Dalmau a l’Hospital Clínic de Barcelona, que li va examinar i li va realitzar les proves pertinents, les quals van detectar un nou episodi de diplopia.

«L’exploració realitzada a Marc Márquez després del traumatisme que es va produir, ha confirmat que el pilot presenta diplopia (visió doble) i ha posat de manifest una paràlisi del quart nervi dret amb afectació del múscul oblic superior dret», va informar el doctor Sánchez Dalmau.

«S’ha optat per realitzar un tractament conservador amb controls periòdics per seguir l’evolució clínica. Aquest quart nervi dret és el que ja es va lesionar l’any 2011», va afegir el metge.

Com fa 10 anys

Notícies relacionades

És la mateixa lesió del 2011, quan no va poder arrodonir la conquesta del titulo de Moto2, que tenia a les seves mans, perquè un accident a Malàisia li va provocar aquesta lesió. Va estar mesos de baixa i quan va tornar el 2012 va poder conquerir el títol de Moto2, fer el salt, el 2013, i convertir-se en el pilot mes jove de la història a guanyar el títol de MotoGP i batre tots els rècords de precocitat de la categoria.

«Són moments molt durs, sembla que plogui sobre mullat», va escriure el pilot al seu compte d’Instagram. «Ahir, després de visitar el Dr. Sánchez Dalmau es va confirmar un nou episodi de diplopia (visió doble) amb una paràlisi del quart nervi dret, el mateix que em va passar l’any 2011. Ara toca paciència, que passi el temps i anar veient com evoluciona la situació, però si una cosa he après en la vida és que cal afrontar les adversitats amb positivitat. ¡Moltes gràcies a tots pel vostre recolzament!!».