El partit de l’RCDE Stadium

L’Espanyol triomfa amb dos golassos i un altre recital de Diego López

  • Una preciosa volea de Pedrosa i un magistral cop de cap d’RDT segellen el triomf blanc-i-blau davant un Granada frenat pel porter gallec, que va estrenar els seus 40 anys amb una altra superba actuació.

L’Espanyol triomfa amb dos golassos i un altre recital de Diego López

RCDE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Va tornar Raúl de Tomás a l’onze i va tornar l’alegria a l’Espanyol. Sense RDT el paradís és més difícil, però amb l’ariet la vida periquita és més feliç. I si la resta de l’equip acompanya amb una actuació notable, l’èxit és més factible, com va passar aquest dissabte en el duel davant el Granada (2-0). L’Espanyol va guanyar i va disfrutar amb un convincent partit que allarga la bona ratxa dels blanc-i-blaus a casa, on no perden des de la quarta jornada davant l’Atlètic amb aquell dolorós gol de Lemar al minut 98. 

Cinc partits suma sense caure el conjunt de Vicente Moreno a Cornellà. Tretze punts de 15 que reflecteixen la consistència que ha assolit l’Espanyol al seu fortí. En el repartiment de mèrits per assolir aquesta marca no només sobresurt RDT. També cal dirigir la vista cap a la porteria, amb un imperial Diego López. Davant el Granada va estrenar els seus 40 anys amb quatre parades primordials que van enllustrar els golassos de Pedrosa i De Tomás.

Quatre canvis

El bloc català tenia ganes de rescabalar-se de l’últim fiasco sofert davant el Getafe de Quique Sánchez Flores. La visita al cuer semblava ideal per prolongar l’escalada, però l’equip periquito va oferir la seva pitjor imatge i es va emportar una derrota merescuda. Tocava capgirar la situació per marxar a l’aturada de seleccions amb bones sensacions, tenint en compte que el pròxim rival serà el Barça de Xavi en el derbi del Camp Nou del 20 de novembre. 

El tècnic periquito va prendre nota dels errors a Getafe i va optar per una nova composició per enfrontar-se al Granada. Fins a quatre canvis va introduir Vicente Moreno, que només va mantenir intactes la porteria i la rereguarda. De la resta, Darder i Embarba van ser els únics que van conservar el seu lloc. A més de la novetat cantada de la tornada de Raúl de Tomás, es va produir el retorn de Keidi Bare al pivot, amb Javi Puado per l’esquerra i Yangel Herrera com a interior dinàmic. 

Jugada d’estratègia

Davant un Granada amb baixes importants com Domingos Duarte (la seva millor defensa) i Luis Milla (el seu millor centrecampista), l’Espanyol va començar amb ambició. Ja va poder avançar-se amb un doble cop de cap d’RDT i Yangel Herrera coincidint amb el minut Dani Jarque.

El primer èxtasi va arribar a la mitja hora en una jugada d’estratègia que va acabar amb una volea sensacional de Pedrosa a la xarxa. Les abraçades amb Dani Pendín, l’ajudant de Vicente Moreno, que dissenya les accions a pilota aturada van reflectir l’èxit del pla. És cert que el cop amb l’esquerra del carriler podria haver acabat fora de l’estadi, però la seva execució va ser ideal.

El mag Darder

L’1-0 va deixar tocat el quadro andalús, que va rebre el segon cop abans del descans amb un cop de cap magistral d’RDT després d’una altra assistència del mag Darder, que va firmar un partit excel·lent. El pitxitxi periquito suma gols (7) i raons acudir a la selecció, però Luis Enrique, tan bon entrenador com tossut en les seves decisions, continua mirant cap a una altra banda. 

Notícies relacionades

Res va canviar en l’inici de la segona part. Embarba va voler afegir-se al festival de golassos amb dos grans xuts que no van entrar per poc. El Granada, que portava quatre jornades sense perdre i venia de golejar el Llevant (0-3), va despertar tard i va topar amb l’home de moda: el gegant Diego López.

La meta gallega va inaugurar el seu repertori d’intervencions amb una mà salvadora en una rematada de Jorge Molina, un altre veterà del Vietnam (m. 58). No va ser l’única. Fins a tres vegades més va tornar a aparèixer ‘Superdiego’ per tancar amb clau la seva porteria i assegurar un nou triomf davant una afició entregada. 

Espanyol, 2; Granada, 0