Champions League

Benzema i Vinícius rescaten un Reial Madrid mediocre

  • Dos gols del francès donen el triomf als blancs (2-1) contra un Xakhtar estèril

  • El Reial Madrid es posa líder de grup amb 9 punts i es podria classificar automàticament si guanya a Moldàvia

Benzema i Vinícius rescaten un Reial Madrid mediocre
2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El Reial Madrid sembla entossudit a complicar-se la vida en cada partit. I aquest no va ser una excepció. L’enfrontament va arrencar amb un parell d’ensurts per al Reial Madrid. Als nou minuts un xut d’Alain Patrick es va acabar estavellant al pal de Courtois. Uns segons abans Bastien, el col·legiat francès, no va veure penal de Mendy a Dodo, que el va retallar dins l’àrea i va acabar a terra. Era un partit d’anada i tornada, sense mig del camp, amb els dos equips trepitjant l’àrea rival i Ancelotti molt nerviós a la banqueta. 

Però enmig d’aquesta incertesa Marlon, sospitós habitual, va regalar una pilota dins la seva àrea i Vinícius va servir amb safata a Benzema el gol 1.000 del Reial Madrid a la Champions. El Xakhtar tornava a mostrar el seu desastre defensiu amb un altre error important. Un més a afegir als de Kíev. La primera ocasió madridista va entrar contra un equip amb peus de fang com l’ucraïnès i els blancs es delectaven disposats a destrossar-los a la contra. No obstant, els visitants acabaven cada atac contra un Madrid indolent tancat, el que recordava en certa forma el partit contra el Sheriff. L’excitació del temperat Carletto estava justificada. 

Xiulets del Bernabéu

Notícies relacionades

L’italià va fer recular els seus per deixar jugadors per darrere la pilota davant l’audàcia ucraïnesa. Es mantenien a l’espera de poder clavar la urpada definitiva, però el Xakhtar acabava cada ocasió amb Kroos i Modric dimitits. Fins i tot el Bernabéu va xiular el seu equip, símptoma inequívoc del mal joc local. I tant va jugar el Madrid amb foc que en el minut 38 Alain Patrick li va guanyar l’esquena a Alaba i amb el pit va servir al mig, on no era Militão i sí Fernando per fer l’empat. El Madrid té un problema seriós en la defensa posicional dels centrals. No és el primer gol ni l’últim que arriba per la seva desatenció. El primer temps s’acabava amb Courtois salvant els mobles i Ancelotti molt enfadat. 

La decoració no va canviar en la segona part: llastimós el Reial Madrid i tan ofensiu com desencertat el Xakhtar. El Bernabeu xiulava els seus quan Vinícius, cansat que no li arribés la pilota, es va canviar de banda i va enllaçar una jugada per servir a Benzema el gol que avançava als blancs sense haver-s’ho merescut. Una genialitat del brasiler, el jugador franquícia dels blancs, premiava un Reial Madrid mediocre que continua generant dubtes per més que guanyi amb les genialitats de Vini i Benzema. La medul·lar blanca està malament físicament i l’equip ho nota en defensa i atac. Avui dia el físic de Camavinga és l’únic a la medul·lar. A Kroos i Modric els vindrà bé l’aturada, i a Casemiro una visita al divan del psicoanalista. Un triomf per sumar 9 punts i els blancs podrien segellar la classificació la pròxima jornada si guanyen a Moldàvia. I és aquí, en les eliminatòries, quan ensuma la sang, quan el Reial Madrid és perillós.

FITXA: REIAL MADRID 2 - XAKHTAR 1