Futbol

Vinícius torna el somriure al Reial Madrid a Elx

  • Victòria soferta del Reial Madrid a Elx (1-2) per recuperar el camí del triomf

  • El davanter brasiler ja suma 7 gols en aquesta temporada després del doblet davant l’Elx

Vinícius torna el somriure al Reial Madrid a Elx

@realmadrid

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Ancelotti té un full de ruta i la visita a Elx amagava sorpreses: titularitat de Mariano i rotacions. El Reial Madrid saltava al Martínez Valero amb cinc brasilers (Marcelo, Militão, Casemiro, Rodrygo i Vinícius) en un onze que refrescava les cames dels titulars i l’autoestima dels suplents. La presència de Mariano era especialment cridanera i l’hispanodominicà va justificar amb escreix la seva inclusió amb bons moviments i l’assistència deliciosa a Vinícius en el primer gol. També hi havia damnificats com Hazard, al qual Carletto ha obert la porta de sortida, o Jovic, que veia com Mariano li guanyava la titularitat el dia que Benzema es guanyava un descans.

L’Elx va saltar disposat a replicar el plantejament d’Osasuna o Sheriff. Però aquesta vegada Ancelotti havia fet els deures, diversificant el cabal ofensiu madridista. Rodrygo donava la rèplica a Vinícius, fins que es va lesionar, Mariano mostrava classe i iniciativa i el trivot es deixava veure a l’àrea arribant en segona línia. Un inici que presagiava un duel plàcid si marcava ràpid. I ho va fer, desembussant el marcador als 22 minuts, amb un cop de taló de Mariano i un gol de Vinícius confirmant la seva maduresa davant la porta.

Gol i a dormir

No obstant, l’Elx no llançava la tovallola i posava en un compromís un solvent Courtois. El gol de Vinícius va ensopir els madridistes, que sestejaven per a desesperació del seu entrenador. Els il·licitans perdonaven davant d’alguna ‘sobrada’ d’Alaba i les desatencions dels laterals. Boyé, Lucas Pérez, Pastore... El 0-1 al descans era enganyós i discutible quant a mèrits. 

Es va reprendre el xoc sense novetats, ni esportives ni estratègiques. Ancelotti devia elevar el to a la xerrada al descans perquè el Reial Madrid va sortir més incisiu, més agressiu. Però seguia el xoc a la corda fluixa, amb l’Elx buscant la mandíbula dels blancs amb entrades per banda. I davant d’aquesta tessitura Carletto va reforçar els costats amb Carvajal i Mendy, cosa que l’equip va agrair. A més de veure’s beneficiat per l’expulsió de Guti, minut 63, després de passar-se de frenada i veure la segona groga. El Reial Madrid recuperava instantàniament la pilota i la tranquil·litat.

De Vinícius a Casemiro

Escrivá va reaccionar posant més nervi amb Pipa Benedetto i més cames amb Gumbau per Pastore. El Reial Madrid especulava fins que va aparèixer de nou Vinícius amb un altre llampec. Una pilota intranscendent a la medul·lar que va accelerar Kroos amb un passi per a Modric, el qual va filtrar una pilota per al brasiler, qui es va fer una autopassada i va rematar amb l’exterior de la dreta. Amb una tranquil·litat sorprenent i una solvència a l’àrea digna de Romario.

Golàs que certificava el triomf dels madridistes, que malgrat les seves últimes ensopegades es col·loquen líders momentanis amb aquesta victòria. El barroer error de Casemiro que va acabar en gol de Milla va posar emoció i va complicar el final als d’Ancelotti. Els blancs recuperen el somriure gràcies a un Vinícius en estat de gràcia. El Reial Madrid s’ha convertit en un equip eficient al qual li val el seu xut de plom (Benzema i Vinícius) per liderar la Lliga. 

https://twitter.com/realmadrid/status/1454446558343217154?s=20

Fitxa del partit

Elx: Kiko Casilla (4); Palacios (5), Enzo Roco (5), Bigas (5), Mojica (5); Raúl Guti (5), Mascarell (5); Fidel (6), Pastore (7), Lucas Pérez (6); Lucas Boyé (7). Canvis: Benedetto (5) per Lucas Perez, Gumbau (5) per Pastore, Josan (5) per Fidel, Milla (7) per Mascarell i Marconi (5) per Lucas Boyé.

Fran Escrivá (5)

Reial Madrid: Courtois (6); Lucas Vázquez (5), Militão (7), Alaba (5), Marcelo (6); Casemiro (4), Modric (6), Kroos (7); Rodrygo (7), Mariano (7), Vinícius (9). Canvis: Asensio (5) per Rodrygo, Carvajal (6) per Lucas, Mendy (5) per Marcelo, Camavinga (5) per Modric i Hazard (5) per Vinícius.

Ancelotti (7)

Notícies relacionades

Àrbitre: De Burgos Bengoechea. Va expulsar Guti per doble groga (64’)

Gols: 0-1, Vinícius (22’); 0-2, Vinícius (72’); 1-2, Milla (85’)