VIOLÈNCIA AL FUTBOL REGIONAL

«D’aquí no en sortireu vius, fills de puta»

  • Un partit de la Quarta Catalana a Barcelona acaba amb l’àrbitre i diversos jugadors visitants agredits

«D’aquí no en sortireu vius, fills de puta»

ATLANTA-RAVAL

4
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«En 20 anys com a president no havia vist res així», sentencia Amado Azuara. «Un parany així no pot passar el 2021». Presideix l’Atlanta-el Raval des que va agafar el relleu del seu pare i diumenge va acompanyar l’equip al camp municipal del Turó de la Peira, per jugar contra el Nacional de Barcelona C un partit de la Quarta Catalana de futbol. Tot i que es disputava a les 16.15 h, a la mateixa hora del Barça-Madrid, l’estadi tenia molt ambient, amb bengales i pots de fum. Després que quatre locals fossin expulsats, el partit es va suspendre al minut 88 i l’àrbitre i diversos jugadors visitants van ser agredits. L’Atlanta-El Raval va comunicar que un dels seus jugadors va presentar aquest dimarts una denúncia als Mossos per una agressió amb navalla. El Nacional, que té cinc equips, va anunciar que demanarà jugar a porta tancada els de l’amateur C.

«Et partiré les cames, aniré al vestidor i et mataré, em cago en els teus morts, em cago en la teva puta mare, ets un ‘maricon’. Et rebentaré el cul quan surtis», deixa escrit l’àrbitre a l’acta que li havien dit uns espectadors a un dels seus assistents abans del descans. A l’entreacte, el president de l’Atlanta va comunicar al trio arbitral que trucaria als Mossos veient que la cosa cada vegada estava pitjor. Però els agents no van arribar fins que s’havia acabat el partit.

«D’aquí no en sortireu vius, fills de puta; us matarem», els van cridar als àrbitres, quan van fer repetir un penal després que el porter local s’avancés de la línia. Quan faltaven tres minuts per al final i amb 1-2 al marcador, una entrada d’un jugador visitant a prop de les banquetes va acabar d’encendre la metxa. Com relata l’acta, «suplents de l’equip local i tres o quatre espectadors van penetrar al terreny de joc donant puntades de peu i cops de puny» a l’autor de la falta. El Mauricio, que debutava aquell dia amb l’Atlanta-El Raval, va anar a intentar socórrer el seu company i va acabar també a terra i amb la cara feta un mapa.

Cop de puny al col·legiat

El col·legiat Xavier Sacristán va fer constar que un jugador local li va donar un cop de puny a la porta del vestidor. Els àrbitres, fugint d’una pluja de «gels i ampolles de vidre», van intentar arribar fins als vestidors, però com que no hi havia clau van poder presenciar com els visitants intentaven arribar fins allà. Després d’haver esquivat gels i escopinades durant tot el partit, el fisioterapeuta de l’Atlanta, de 69 anys, va rebre una puntada de peu al pit.

«Jo creia que l’havien matat», explica el president que va pensar al veure caure el veterà ajudant, que va necessitar assistència mèdica al vestidor. El ‘presi’ va aconseguir driblar un aficionat que anava a pegar-li. «¿Estàs boig?», li va dir, abans que un altre espectador se l’emportés. Per la descripció concorda amb el que posteriorment va mirar de ferir amb una navalla un dels seus jugadors, el que va decidir presentar denúncia als Mossos. «Per sort el van punxar a la mà perquè la va posar per protegir-se. Però si no se n’hagués adonat a temps l’haurien punxat a l’estómac i potser no ho explica».

Notícies relacionades

Esteban Mirou, el seu homòleg del Nacional, lamenta els fets i explica que, amb independència de les mesures que prengui la federació, els partits de l’amateur C es jugaran sense públic. «De moment jugarem els partits locals de l’amateur C a porta tancada, amb la resta d’equips no ha passat, no sabem per què. No són els jugadors, sinó certes persones que a la mínima que passa això aprofiten aquestes situacions i es van unint».

«Fet aïllat, però lamentable»

El president local assegura que els seus jugadors «van intentar que la integritat física dels àrbitres no corregués perill». Sobre l’agressió que diu haver patit l’àrbitre d’un local Mirou assenyala: «Ens estranya que un jugador cometi la insensatesa de colpejar un àrbitre. Si és així haurà de ser apartat de l’equip. No ha passat en els dos anys que fa que estem en la institució». Tant ell com el seu homòleg destaquen que el Nacional no havia protagonitzat incidents fins ara en cap dels cinc equips que té. «No aprovem la violència. És un fet aïllat, però lamentable, per això demanem disculpes», diu el president del Nacional. Respecte a la denúncia presentada als Mossos, afirma no tenir-ne constància ni tampoc de l’incident particular. «Si aquests fets són certs, tant de bo puguin identificar la persona i que no torni a fer-ho perquè al camp s’hi va a jugar. Hi pot haver tensió durant el partit però això acaba quan xiula l’àrbitre».

Temes:

Futbol