A SANTANDER

«Violarem tot el teu equip»: les amenaces a les jugadores de l’Osasuna B

  • La davantera del filial ‘rojillo’ denuncia els comentaris sexistes i amenaces sexuals que van sentir en un partit a Santander

  • La col·legiada del partit, que també va ser insultada, recull els fets a l’acta i assenyala com a culpables «cinc nois pujats a la tanca del camp»

«Violarem tot el teu equip»: les amenaces a les jugadores de l’Osasuna B
3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Els tres punts sumats aquest dissabte per l’Osasuna B femení al camp del Nueva Montaña (0-5) va ser l’únic positiu de la visita ‘rojilla’ a Santander. Les jugadores del club navarrès van rebre durant el xoc tota mena de comentaris masclistes i amenaces sexuals, una cosa que han denunciat a través de les xarxes socials. La pròpia col·legiada que dirigia el partit va ser insultada, tal com recull a l’acta.

«Et violaré», «violarem tot el teu equip», «anem al vestidor i et violo», són algunes de les amenaces que Karolina Sarasua, la davantera del conjunt ‘rojillo’, de només 17 anys, va haver d’escoltar en la seva visita al camp del Santander. La jugadora del filial pamplonès va anotar en un paper cada una de les gravíssimes ofenses verbals que va sentir al llarg dels 90 minuts i ho va difondre a través d’Instagram titllant-ho de «vergonyós», un adjectiu que queda curt.

«Puja’t la samarreta per ensenyar-me les mamelles i el cul», «Se us nota el tanga» i «Tens cara de llepar-la bé» són altres dels comentaris abocats a Santander. «És lamentable que continuïn ocorrent coses així sense cap conseqüència. No tinc paraules», va escriure María Blanco, jugadora del primer equip d’Osasuna que va ajudar a fer públics els fets. «Ni tenim ni hem de tolerar més aquest tipus d’actuacions denigrants cap a les dones. Tens tot el meu suport, companya. Ahir et va passar a tu, demà serà a una altra», va tuitejar la capitana del primer equip, Mai Garde.

La capitana del Barça, Alexia Putellas, ha mostrat el seu disgust amb la situació i ha donat suport a les jugadores de l’Osausna. «Mare meva, això és més que lamentable. Tots hauríem de fer el que estigui a les nostres mans perquè no passi més, ni en l’esport ni enlloc. És molt greu. Tot el meu suport a aquestes jugadores que han hagut de viure aquesta situació mentre jugaven un partit», ha escrit la futbolista, candidata a la Pilota d’Or. «Moltíssimes gràcies a tots per haver tret una mica de temps per recolzar el meu equip i a mi, estem totalment agraïdes i esperem que a ningú més li ocorri el que hem viscut», ha agraït Karolina.

L’acta ho recull

L’acta del partit, que firma Lucía Fernández Luna, recull els fets, i assenyala «cinc nois» amb la indumentària del Nueva Montaña com a culpables. «Durant el desenvolupament de la segona part, m’adono de la presència, fora del recinte, de cinc nois pujats a la tanca del camp, a la zona de mig camp, darrere del meu assistent número 2, que portava, almenys un d’ells, el xandall amb l’escut de l’equip local, SD Nueva Montaña. Es van adreçar durant el desenvolupament de la segona part tant a jugadores com a mi personalment amb comentaris ofensius».

Notícies relacionades

Al document afegeix la mateixa denúncia feta per l’Osasuna: «Una vegada finalitzat el partit, la delegada de l’equip visitant, juntament amb la jugadora número 9, senyora Karolina Sarasua García, em presenten la seva queixa sobre les esmentades faltes de respecte i em comuniquen amb exactitud els termes amb què s’adreçaven a nosaltres: «Et violaré», «violarem a tot el teu equip», «puja’t la samarreta per ensenyar-me les mamelles i el cul», «se us nota el tanga», «anem al vestidor i et violo», «la teva mare me la llepa, «tens cara de llepar-la bé».

L’Osasuna va exculpar el club càntabre dels fets, i fins i tot li va agrair el seu suport: «L’Osasuna vol mostrar el seu rebuig dels comentaris rebuts per una de les jugadores de l’Osasuna Femení B en el partit disputat aquesta tarda. Així mateix, vol agrair el suport del Nueva Montaña per la seva exemplar actitud davant el succeït».