NOVA PUNXADA DEL UNITED

El Liverpool pot amb tot en una altra exhibició de Salah

  • El davanter egipci marca el seu 10è gol del curs i dona una assistència en la golejada ‘red’ al Watford (0-5)

  • El Manchester United s’estavella contra el Leicester (4-2) i el City compleix contra el Burnley (2-0)

El Liverpool pot amb tot en una altra exhibició de Salah

Andrew Couldridge / Reuters

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

No és a la llista de favorits per endur-se la Pilota d’Oro, però Jürgen Klopp es pregunta per què. «A veure, ¿qui és millor que ell? No parlem del que Messi i Ronaldo han fet pel futbol mundial i el seu domini, sinó d’ara mateix, i ell és el millor», ha reclamat entusiasmat el tècnic del Liverpool després de la golejada del seu equip al Watford (0-5) liderada per un genial Mohamed Salah. El davanter egipci va firmar una assistència i un gol per ratificar la seva extraordinària arrencada de temporada, després d’un curs complicat per als ‘reds’.

«Per mi, és el millor. Ho veig cada dia i això m’ho posa més fàcil», va insistir Klopp. «També hi ha per allà el senyor Lewandowski; Ronaldo, que continua marcant com un boig; Messi continua jugant a un gran nivell; hi Mbappé, i altres que vindran... Però ara mateix segur que [Salah] és a dalt de tot d’aquesta llista».

Deu gols en 10 partits

Es fa difícil contradir Klopp veient els números de Salah: 10 gols en els seus 10 partits amb el Liverpool, vuit de consecutius marcant, quatre assistències en vuit jornades de Lliga... La seva actuació davant el Watford d’aquest diumenge no ha fet res més que confirmar el seu talent fora del comú. Una assistència brillant a Mané va permetre al Liverpool obrir el marcador, i, tot i que Firmino es va endur la pilota del partit com a autor d’un ‘hat trick’, tots els focus apunten a l’egipci, que en una magnífica jugada personal va anotar el 0-4.

«La seva actuació ha sigut extraordinària. La passada del primer gol va ser genial i el gol va ser especial. És un jugador ‘top’, tots ho veiem», va continuar elogiant Klopp, l’equip del qual no va semblar acusar el virus FIFA. Els ‘reds’ van amargar l’estrena de Claudio Ranieri a la banqueta del Watford, que va aprofitar l’aturada internacional per acomiadar l’espanyol Xisco Muñoz, amb qui havia aconseguit l’ascens a la Premier.

Notícies relacionades

«És difícil trobar el ritme després d’una aturada internacional, jugant cadascú amb diferents sistemes, però els nois van estar molt bé malgrat només haver tingut un entrenament», va celebrar Klopp, feliç amb el rendiment del seu equip després d’un any gris: «Crec que el Watford tenia idees, però no el vam deixar jugar. Els gols van ser realment brillants, mostrem una gran actitud, energia i caràcter».

Llegenda ‘red’

Des de la seva arribada a la Premier la temporada 2017-18, Salah suma 102 gols i 37 assistències, números a què cap altre futbolista s’acosta en aquest període. L’africà genera un gol cada 93 minuts, el millor quocient en la història del club, per davant de llegendes com Fernando Torres (que va participar en una diana cada 102 minuts), Luis Suárez (104) i Michael Owen (114).

Solskjaer trontolla després d’una altra derrota del United