El Brasil i l’Argentina, cada vegada més a prop de Qatar

El Brasil i l’Argentina, cada vegada més a prop de Qatar

EFE

3
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Les eliminatòries sud-americanes estan resultant fàcils per al Brasil i l’Argentina. Els pentacampions tenen 31 punts i ja tenen pràcticament un peu al Mundial 2022 després d’esclafar l’Uruguai per 4-1. L’Argentina és còmoda escorta i necessita sis unitats en els pròxims set partits per fer-se un lloc a Qatar.

La ‘canarinha’ va trobar la seva millor versió a Manaus. Neymar va ser una altra vegada el gran protagonista de la victòria, lluny de les últimes i criticades aparicions amb la samarreta brasilera. «Va necessitar pocs minuts per deixar enrere la seva actuació apagada davant Colòmbia», va dir el diari esportiu brasiler Lance. L’astre del PSG va obrir el marcador. Raphinha va fer un doblet i va segellar el partit. Gabriel Barbosa va ampliar avantatges i Luis Suárez els va retallar cap al final. En aquest punt de les eliminatòries, la ‘celeste’ es troba en una situació que no imaginava.

L’Argentina aquesta vegada no va necessitar Leo Messi per imposar-se al Perú per la mínima diferència a la ciutat de Buenos Aires, gràcies a una vertiginosa aparició de Lautaro Martínez. ‘La Pulga’, màxim golejador a nivell de seleccions, per sobre de Pelé, amb 80 dianes, ha disputat set partits davant els peruans i, estranyament, mai ha pogut perforar la seva porteria. La sèrie de tres partits consecutius va deixar la seva marca en un jugador de 34 que, aquesta nit, amb signes d’esgotament, ha sigut tot just un testimoni de l’ajustada victòria del seu equip. «Avui s’ha notat una mica el cansament, jugar una triple data a Sud-amèrica és desgastador. Hem guanyat i ens hem emportat els punts, que és el que volíem», va dir l’entrenador argentí, Lionel Scaloni.

Tot hauria pogut ser més amarg per als locals. Yoshimar Yotún va desaprofitar un penal que hauria significat l’empat peruà. «El Dibu se’l menja», va cridar l’afició argentina abans que el volant executés la pena màxima. Rmiliano ‘Dibu’ Martínez, el porter de l’Aston Villa, és la gran revelació del seleccionat ‘albiceleste’. En la Copa Amèrica va aturar tres xuts colombians des dels 11 metres i la seva fama d’aturapenals va intimidar Yotún, el xut del qual va rebotar al travesser i va donar als argentins l’alè necessari per preservar el triomf.

«Per una vegada, la selecció va disfrutar més de la boca de Messi que del seu futbol», va dir el diari La Nación sobre l’actitud del capità davant els seus companys i l’àrbitre del matx, el brasiler Wilton Sampaio. L’actual jugador del PSG va celebrar el triomf a les xarxes i va criticar l’home encarregat d’impartir justícia al terreny de joc. «Partit dur, difícil de jugar. Molt vent. Ells, tancats al darrere deixant pocs espais. L’àrbitre sempre que ens dirigeix fa el mateix, sembla que ho faci a propòsit. Però bé, tres punts importants que ens acosten a l’objectiu». Sampaio va anul·lar dos gols a l’Argentina

El que ve

Notícies relacionades

L’Argentina té 25 punts, però podria escurçar diferències si finalment la FIFA li dona la victòria en el seu accidentat partit contra el Brasil, setmanes enrere. S’espera un veredicte en els pròxims dies.

En els altres partits de l’eliminatòria Sud-americana, l’Equador va empatar a zero amb Colòmbia. De moment, les dues seleccions completen la quota dels quatre equips que anirien a Qatar. Bolívia, per la seva banda, va derrotar el Paraguai per quatre gols de diferència, mentre que Xile va vèncer 3-0 Veneçuela a Santiago i encara somia a recuperar posicions a partir de l’11 de novembre, quan es disputi una nova ronda de partits.