ITÀLIA – BÈLGICA (2-1)

Itàlia es consola amb el tercer lloc a la Lliga de Nacions al batre Bèlgica

Els gols de Barella i Berardi aconsegueixen un triomf que pot desbancar els belgues del número u del rànquing de la FIFA després de tres anys

3
Europa Press

La selecció d’Itàlia s’ha emportat la lluita pel tercer lloc de la ‘final four’ de la Lliga de Nacions després de superar aquest diumenge Bèlgica (2-1) al Juventus Stadium de Torí, un duel en què els de Roberto Mancini van salvar l’orgull a casa i que pot suposar la pèrdua del número u del rànquing FIFA per al combinat de Robert Martínez.

Després d’una primera part sense premi, la vigent campiona d’Europa va inaugurar la segona meitat amb una volea de Nicolò Barella que va permetre estrenar el lluminós, i Domenico Berardi es va unir a la festa al transformar una pena màxima decretada pel col·legiat per una falta de Castagne sobre Chiesa. Charles De Ketelaere va tornar l’emoció a l’enfrontament al retallar distàncies al minut 86, però els transalpins van resistir l’escomesa final dels de Roberto Martínez.

El resultat permet al Brasil tenir l’oportunitat de desplaçar Bèlgica del número u del rànquing FIFA, que ostenta des de fa tres anys, si guanya els seus dos pròxims partits contra Colòmbia i l’Uruguai. Tot en una setmana en què els belgues van arribar a tenir contra les cordes la campiona del món, França, a les semifinals.

Onze revolucionari

Al caliu del seu públic, Roberto Mancini va revolucionar el seu onze prescindint d’homes fonamentals com Verratti, Jorginho, Chiellini o Insigne, i amb el jove davanter del Sassuolo Giacomo Raspadori com a única referència a dalt. El tècnic espanyol, per la seva banda, va apostar per gairebé els mateixos que contr França, sense De Bruyne ni el lesionat Eden Hazard i amb Batshuayi en lloc del tocat Romelu Lukaku.

L’‘azurra’ va sortir amb les piles posades des del principi i va exercir una pressió asfixiant sobre el combinat belga. Berardi, superat el primer quart d’hora, va provar Courtois amb un xut llunyà, i Saelemakers va respondre poc després enviant una pilota al travesser.

Torí va viure una contínua successió d’ocasions els primers 45 minuts, tot i que cap de tan clara com la que va tenir Federico Chiesa al temps extra, només davant Courtois; Berardi va posar una gran passada per al jugador de la Juventus, que va controlar dins de l’àrea i va rematar creuat fora.

Sense temps

Tot just reprendre’s el partit i en un córner, Vertonghen, que s’havia deslliurat de l’expulsió la primera part, rebutjar la pilota a la frontal i allà va caçar-la Barella, que va rematar de volea al primer pal per obrir la llauna (min.46).

Al 60, Batshuayi, com abans Saelemakers, va estavellar un altre xut al travesser i, només tres minuts més tard, Itàlia semblava sentenciar quan Castagne va enderrocar Chiesa i Berardi, des dels onze metres, i va fer el 2-0. Un cop de cap d’Alderweireld que va detenir Donnarumma i un altre xut al pal de Carrasco van precedir el gol de De Ketelaere (min. 86), però Bèlgica es va quedar sense temps per forçar els penals.

ITÀLIA: Donnarumma; Di Lorenzo, Acerbi, Bastoni, Emerson; Barella (Cristante, min. 70), Locatelli, Pellegrini (Jorginho, min. 70); Chiesa (Bernardeschi, min. 92), Berardi (Insigne, min. 91) i Raspadori (Kean, min. 65).

BÈLGICA: Courtois; Alderweireld, Denayer, Vertonghen; Castagne, Tielemans (De Bruyne, min. 59), Witsel, Saelemakers (De Ketelaere, min. 59); Vanaken, Carrasco (Trossard, min. 87) i Batshuayi.

GOLS: 1-0, min. 46: Barella; 2-0, min. 65: Berardi, de penal; 2-1, min. 86, De Ketelaere.

ÀRBITRE: Srdjan Jovanovic (SRB). Va amonestar Di Lorenzo (min. 30) i Emerson (min. 82) per part d’Itàlia, i Vertonghen (min. 14), Witsel (min. 56) i Alderweireld (min. 63) per part de Bèlgica.

ESTADI: Juventus Stadium