L’ESTRELLA FRANCESA

Mbappé, a la recerca de la redempció

  • Es va plantejar deixar França després de l’Eurocopa, en la qual va fallar el penal decisiu. Aquest diumenge busca treure’s el mal sabor de boca amb una altra copa continental mentre medita en quin club jugarà l’any que ve.

Mbappé, a la recerca de la redempció

REUTERS / ALBERTO LINGRIA

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Kylian Mbappé es va plantejar deixar França. No només el PSG per anar-se’n a Madrid sinó que fa tres mesos tenia al cap no tornar a jugar amb la selecció francesa. Havia arribat molt il·lusionat a la seva primera Eurocopa però va marxar sense marcar i després de fallar el penal decisiu a vuitens. Les crítiques rebudes, tant les que tenien caires racistes però sobretot les que el titllaven d’estrelleta egoista que condicionava el joc de l’equip, el van fer sospesar si tornava a enfundar-se la casaca bleu

«El missatge que vaig rebre és que el meu ego ens feia perdre, que volia ocupar massa espais i que, sense mi, hauríem guanyat», confirmava aquesta setmana en una entrevista a L’Equipe. «El més important és la selecció francesa. I si la selecció francesa és més feliç sense mi, que així sigui».

Passat el ruixat, va tornar a jugar contra Bòsnia i aquesta setmana davant Bèlgica es va convertir en el jugador francès més jove en arribar a les 50 internacionalitats, recuperant el somriure i la punteria. Va obrir el camí de la remuntada amb una assistència a Benzema i després es va treure la pena màxima de l’Eurocopa batent de penal Courtois. Qui sap si l’any que ve compartirà vestidor amb el porter belga o amb un Benzema amb el qual va exhibir bona sintonia en semifinals. «Mbappé és un fenomen pel seu futbol i per la seva edat. És molt bo, i és molt bon noi», sentenciava el davanter madridista del nou objecte de desig de Florentino Pérez.

La picada d’ullet de Messi

No és l’únic que li regala les orelles a Kylian. «Amb un jugador així és fàcil entendre’s. Si finalment es queda amb nosaltres serà una gran alegria i un element més per aconseguir objectius», comentava Messi a France Football. Podrien haver jugat junts al Camp Nou si el 2017 el Barça no hagués preferit Dembélé, en un d’aquests errors que passen a la història. Ara a París esperen, amb Neymar, conquistar la tan anhelada Champions.

L’1 de gener Mbappé serà lliure de negociar amb qui vulgui, com li va passar a Messi aquest any. Si el de l’exblaugrana ha sigut el culebró del 2021 el de Mbappé es planteja com el del 2022. Amb 22 anys sembla cridat, amb Haaland i Ansu Fati, a lluitar per ser el gran dominador d’aquesta dècada.

Notícies relacionades

Leonardo, director esportiu del PSG, va insistir ahir que confien a renovar-lo i va criticar que el Madrid utilitzi amb Kylian la mateixa estratègia que el PSG va utilitzar amb Messi. «Fa dos anys que parla públicament de Mbappé. L’entrenador, la direcció, els jugadors del Reial Madrid... Tots parlen d’ell i crec que aquesta és la seva estratègia. No és gens respectuós. Això hauria de ser castigat».

Amb 18 anys, Mbappé es va convertir en en el jugador més jove en marcar a la final d’un Mundial, superat només per un tal Pelé. Mentre es prepara per defensar el títol mundialista a Qatar (qui sap en quin club per llavors), Mbappé vol redimir-se de l’Eurocopa conquistant diumenge un altre títol continental.