La Super Globe d’handbol

El Magdeburg sotmet el Barça a la final del Mundial de clubs

L’equip blaugrana no va poder sostenir el ritme de l’equip alemany en la segona meitat (33-28)

El Magdeburg sotmet el Barça a la final del Mundial de clubs

FCB

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça no és infal·lible, per molt que hagi construït en el temps amb tot mereixement aquesta imatge poderosa i inaccessible quan salta a la pista. El Magdeburg, el líder de la potent Bundesliga, va demostrar que de vegades també té dies dolents, en els quals resulta vulnerable (33-28). Va ser un ensenyament dolorós perquè ho va provar a la final de la Super Globe, com es coneix el Mundialet de clubs, que els blaugrana somiaven aixecar per sisena vegada. Va resultar una decepció majúscula que impedirà a l’equip blaugrana lluitar ja pel ple en una temporada que havia iniciat amb la Supercopa d’Espanya i la de Catalunya, però el Magdeburg va ser clarament superior.

Notícies relacionades

Va competir a bon nivell l’equip de Carlos Ortega a la final, però amb això no en va tenir prou davant l’excel·lent equip alemany, menys conegut que el Kiel, el Flensburg o el Rhein Neckar Lowen, els noms més habituals a la Champions, però amb igual o més empenta, com va demostrar a la final disputada a Jiddah (l’Aràbia Saudi). El talent de l’islandès Magnusson, un mal de cap per a la defensa barcelonista (7 gols), i del porter Yannick Green, decisiu amb les seves intervencions, sobretot en la segona meitat.

Ritme alt

El Barça va acceptar la proposta del Magdeburg, un partit d’anada i tornada, disputat a un ritme vertiginós, sense marge per prendre’s un respir. Així es va viure una primera part elèctrica, on els cops d’un i un altre costat se succeïen amb el lateral dret del Magdeburg, Magnusson, al capdavant de les operacions alemanyes i Dika Mem erigit en el referent barcelonista (10 gols), amb un bon suport d’Aleix Gómez (7). Però l’equip alemany, al qual li va costar assentar-se, va prendre el control del partit abans del descans (19-16) i en la segona part va aconseguir imposar el seu físic i portar la iniciativa amb avantatges de fins a set gols (32-25), que només l’amor propi dels barcelonistes va aconseguir rebaixar en el tram final, tot i que ja sense opcions a lluitar pel títol.

Temes:

Handbol Barça