LUGO - GIRONA (1-0)

El Lugo agafa oxigen a costa d’un Girona que no aixeca cap

L’equip de Míchel cau en la recta final del partit i es manté en la zona de descens

La liga Smartbank

2

Un gol en les raneres del partit firmat per Manu Barreiro, que va ser suplent per unes molèsties de turmell, va servir al Lugo per infligir un altre cop (1-0) al Girona en aquest tram inicial de la temporada que ha portat el conjunt català a les posicions de descens.

El davanter, un fix en els onzes de Rubén Albés, que va veure el partit des de la grada per sanció, va trencar la igualtat del partit de l’única manera que semblava possible pel que s’havia vist en els 85 minuts anteriors, en una jugada a pilota aturada, que dona aire als de Lugo i que ofega els gironins.

Els nervis pel mal inici de la temporada van tenallar el Girona en el primer temps. Molt mesurat i replegat, el teòric candidat a l’ascens que va arribar a l’Anxo Carro en descens, va deixar l’esfèric al Lugo, una faceta a la qual els gallecs no estan acostumats, però en la qual van complir amb nota fins al descans.

Els de Míchel van menysprear la pilota en moviment però van exhibir múscul a pilota aturada en atac (no tant en defensa), com en un córner que va cabotejar Bernardo amb una gran paràbola que va picar de mans Vieites de nou a córner.

Lesió de Terrats

El Lugo, molt compacte, va generar tres ocasions clares entre el minut 24 i el 29, però no li van servir per trencar la igualtat. Chris Ramos, de primeres, va rematar fora en posició franca en l’àrea, Carrillo va provar Juan Carlos amb un cop de cap i Hugo Rama va culminar amb poca maldat una contra que va llançar Gerard Valentín.

El Girona, a més de passar-ho malament, va perdre per lesió Terrats abans del descans i va reprendre el partit en el segon període amb el mateix poder a les accions d’estratègia i més verticalitat.

Passada l’hora de partit, en una de les ràpides transicions dels gironins, Samu Saiz va dibuixar una vaselina que li va marxar alta.

El partit es va desordenar a propòsit, però fins i tot en el caos no va sorgir el gol que desequilibrés el xoc i que va arribar, com no, d’estratègia, amb l’encert de Manu Barreiro, que la va enganxar amb l’esquerra després de recollir un rebuig de la defensa del Girona en un córner.

Fitxa técnica:Lugo (1): Vieites; Campabadal, Alende, Ros, Lebedenko (Ricard Sánchez, m.55); Señé, Xavi Torres, Hugo Rama (Manu Barreiro, m.69); Gerard Valentín, Carrillo (Seoane, m.69) i Chris Ramos (Iriome, m.83).

Girona (0): Juan Carlos; Arnau, Juanpe, Bernardo, Jairo (Nahuel Bustos, m.70); Aleix García (Valery, m.70), Terrats (Pol Lozano, m.38), Álex Baena; Samu Saiz (Pablo Moreno, m.80), Stuani (Kebe, m.80) i Borja García.

Gol: 1-0, m. 86: Manu Barreiro.

Àrbitre: Gorostegui Fernández, del comitè basc. Va mostrar groga a Hugo Rama (m. 21), Gerard Valentín (m. 27) i Lebedenko (m. 43), del Lugo; i del Girona a Míchel Sánchez (m. 34), Jairo (m. 55), Samu Saiz (m. 68), Pol Lozano (m. 80), Kebe (m. 92) i Arnau (m. 95).