ELS DORSALS DE LA SELECCIÓ DE LUIS ENRIQUE

El ‘10’ d’Espanya és Sergi Roberto; el ‘9’, Gavi

Cridat a última hora per la lesió de Brais, que va suplir el lesionat Pedri, el capità blaugrana portarà una samarreta amb història. Igual com el jove debutant Gavi, amo del número que acredita els golejadors

El ‘10’ d’Espanya és Sergi Roberto; el ‘9’, Gavi

@SeFutbol

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

És la seva selecció. En les grans decisions (no es va emportar cap jugador del Madrid a l’Eurocopa, sotmès diàriament a l’examen de la poderosa premsa de la capital) i, alhora, en els petits detalls. Luis Enrique té clar el camí. I qui vol al seu costat, sense importar-li el que passi al seu voltant. Com més soroll, més Luis Enrique. Pren mesures que tenen, a més, una important càrrega simbòlica.

 A Gavi, nouvingut a l’elit, se’l veurà amb el dorsal número nou a la Nations League. I a Sergi Roberto, criticat pel seu irregular rendiment amb el Barça, cridat a última hora per la lesió de Brais Méndez, que curiosament havia suplert el també lesionat Pedri, li correspon l’honor del 10. Un número també ple d’història.

El 15 de Ramos per a Porro

A més, el 15 que va pertànyer durant anys a Sergio Ramos, actual defensa del París SG, tot i que encara no ha debutat a França, quedarà dipositat ara a l’esquena de Pedro Porro, l’exlateral del Girona que ara triomfa a l’Sporting de Portugal. Aquest número, després de la polèmica absència del defensa andalús, va quedar lliure durant l’última Eurocopa en la qual la rejovenida Espanya de Luis Enrique va arribar a les semifinals, doblegant el genoll en la tanda de penals davant la Itàlia de Mancini, que va necessitar els penals abans d’arribar al títol a Wembley.

Ara, és el mateix rival. Però diferent selecció, castigada per les lesions, i el mateix Luis Enrique, a qui no li tremola el pols per cridar Gavi, un adolescent que ha aprofitat la penúria del Barça –sense diners, sense estrelles– per captivar Koeman com ja va fer al seu dia Pedri.

Notícies relacionades

I el tècnic asturià, atent a la irrupció de joves talents, no ha dubtat a emportar-se’l a la final a quatre que se celebra a partir d’aquest dimecres a Itàlia. Per molt que diguin sobre aquesta insòlita crida del jove andalús (va complir 17 anys el 5 d’agost passat), Luis Enrique sent que és el moment.

Així ho va fer al seu dia amb Ansu Fati. Així ho va repetir també amb Pedri. I ara s’emporta Gavi, amb set partits al primer equip del Barça (tot just 363 minuts), a la selecció absoluta. Prova de la profunda valentia del seleccionador, que va renegar de l’herència de Rússia 2018, disposat a crear la seva obra sobre nous pilars.