«MAI ENTRENARIA EL BARÇA»

Ancelotti esquiva les primeres crítiques a les seves decisions tàctiques

  • El tècnic del Madrid reconeix que la derrota contra el Sheriff els va tocar l’orgull i commina Mbappé a disfrutar del seu pas pel Madrid

  • Asensio i Isco estan de baixa contra l’Espanyol i Kroos serà titular

Ancelotti esquiva les primeres crítiques a les seves decisions tàctiques

RMCF

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Una de les principals i recurrents crítiques que va rebre Zinedine Zidane en els seus anys al capdavant del Reial Madrid és que més que un tècnic era un ‘alineador’, que triava l’onze però que no era capaç de canviar el rumb d’un partit amb les seves decisions tàctiques. Després d’un bon inici de curs, a Carlo Ancelotti li van ploure afalacs en el sentit contrari. Les remuntades a Mestalla i a Milà van ser glossades partint del geni tàctic de Carletto, capaç, al contrari que Zizou, de guanyar des de la pissarra.

Però després de l’èxtasi del 6-1 al Mallorca va arribar el pobre 0-0 contra el Vila-real i la vergonyant derrota contra el Sheriff. I amb aquests, primeres crítiques als seus plantejaments. L’invent de Valverde com a lateral dret no va funcionar contra els groguets, i contra el Sheriff els quatre canvis de cop amb què va mirar de donar un cop de timó no només no van tenir efecte, sinó que van dibuixar un equip Frankestein amb Valverde i Camavinga de laterals.

Torna Kroos

«El partit del Sheriff ens va afectar l’orgull, és veritat. Reaccionarem», va afirmar aquest dissabte el tècnic, que contra l’Espanyol (diumenge, 16.15 hores) va anunciar la titularitat de Kroos, a qui una pubàlgia ha impedit debutar aquesta temporada. Les baixes d’última hora d’Asensio i Isco fan pensar que l’alemany tornarà a compartir línia amb Modric i Casemiro.

Notícies relacionades

La insistència en Hazard s’assumeix com a necessitat del club, però la càrrega de minuts del brasiler («tothom el veu cansat i jo no») és un altre dels punts que s’atribueixen a Carletto, que tampoc dona descans a Benzema i Vinícius, ara per ara imprescindibles. La maledicció dels laterals (Carvajal, Mendy i Marcelo continuen de baixa) no ajuda a forjar un equip sòlid, però les llacunes defensives han anat més enllà de baixes puntuals en alguns partits.

«No entrenaria el Barça»

«Fa deu dies vaig dir que arribarien els moments difícils», va recordar Ancelotti, que de moment capeja la crítica amb naturalitat: «Pot ser justa o injusta, però has d’acceptar-la i avaluar-la. Tots els entrenadors són criticats, fins i tot els de Tercera Divisió». La mestria que sembla haver perdut amb la pissarra la manté a la sala de premsa, on reconeix sense embuts que, al contrari que Guti, mai entrenaria el Barça («Amb tot respecte, no puc anar contra la meva història. La meva història diu que vaig entrenar aquí i entreno aquí») i no es talla a comentar l’entrevista de Benzema a ‘L’Équipe’ en què diu que un dia Mbappé jugarà al Madrid. «Que Mbappé disfruti, perquè el Reial Madrid és el club més gran del món».