Sense precedents

Històrica designació de dues dones en l’equip arbitral d’un partit de futbol de Primera

Guadalupe Porras serà assistent del Getafe-Reial Societat, en què Marta Huerta serà la quarta àrbitra.

És inèdit que dues col·legiades entrin en un quartet de Primera

1
Es llegeix en minuts

La col·legiada Marta Huerta de Aza actuarà per primera vegada com a quarta àrbitra a Primera Divisió i ho farà acompanyant el trio arbitral format per Jorge Figueroa Vázquez i els assistents, Guadalupe Porras Ayuso i Yeray Carreño Cabrera en el partit que enfrontarà aquest diumenge 3 d’octubre a les 18.30 hores el Getafe i la Reial Societat en la vuitena jornada de Primera Divisió.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, per primera vegada en la història de Primera Divisió, el quartet arbitral estarà format per dos homes i dues dones. Guadalupe Porras està disputant la tercera temporada a Primera Divisió, mentre que Marta Huerta, com a única àrbitra de Primera RFEF, inicia la segona temporada en la categoria. La col·legiada castellanolleonesa, adscrita al Comitè de Tenerife, agafa el testimoni de Carolina Domènech, que ja va debutar el 1999 com a quarta àrbitra en un Espanyol-Deportivo.

Les dues àrbitres, Guadalupe des del 2014 i Marta des del 2016, solen formar equip en els partits de classificació per als Campionats d’Europa i Mundials o de la Champions League femenina. Les dues col·legiades han sigut preseleccionades per la FIFA per estar en el pròxim Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda que s’ha de disputar el 2023