La Lliga de Campions

El Madrid rep el novell Sheriff, un club sense Estat

  • El campió de Moldàvia és l’orgull de Tiraspol, capital de Transnístria, república autoproclamada independent que només té Rússia com a aliat. 

El Madrid rep el novell Sheriff, un club sense Estat

EP

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La Champions de vegades porta històries curioses. En aquesta edició, entre tants clubs històrics, s’ha colat un convidat especial, el Sheriff de Tiraspol, capital de Transnístria, una república autoproclamada independent però no reconeguda per la comunitat internacional. El campió moldau visita aquest dimarts el Bernabéu. 

Rússia és l’únic aliat de Transnístria, que va recolzar quan es va separar de Moldàvia després de la caiguda de l’URSS. Els habitants de Tiraspol continuen parlant rus i el Sheriff, fundat el 1997 per l’oligarca Viktor Gushan, és l’orgull més gran d’un territori amb un salari mitjà de 200 dòlars. El barceloní Juan Ferrando va entrenar l’equip el 2013. 

15 nacionalitats

Sheriff és el conglomerat que controla el 60% de l’economia nacional, amb negocis de tota mena, com gasolineres, reserves de petroli, casinos, bancs o companyies de telefonia. L’estrella groga de cinc puntes és el símbol que recorre la ciutat. També brilla en un club que va tombar el Dinamo de Zagreb a la prèvia de la Champions i va començar la lligueta vencent el Xakhtar. Gens malament per a un principiant. 

Notícies relacionades

Aquest dimarts visita el poderós Madrid de les 13 Copes d’Europa, un repte més per a un equip amb jugadors de 15 nacionalitats, des de colombians a malians, passant per futbolistes de Trinitat i Tobago, Grècia o Luxemburg.

L’enfrontament amb l’equip moldau suposa la tornada de la Champions al remodelat Bernabéu 579 dies després. L’última cita va acabar amb victòria del City de Guardiola el 26 de febrer del 2020 (1-2). Aquesta vegada ho tindran més fàcil els blancs.  

Temes:

Reial Madrid