GP DE RÚSSIA DE FÓRMULA 1

Hamilton arriba a les 100 victòries i Sainz torna al podi

  • Lewis Hamilton guanya en una carrera de bogeria, amb Norris com a gran perdedor i la pluja de protagonista final

  • Max Verstappen protagonitza una espectacular remuntada, de l’últim lloc fins al segon, tot i que cedeix el liderat del Mundial per dos punts

Hamilton arriba a les 100 victòries i Sainz torna al podi

AFP

3
Es llegeix en minuts

El GP de Rússia ha tingut un desenllaç totalment impredictible amb l’aparició de la pluja en les últimes voltes. Després d’una carrera que s’ha desenvolupat majoritàriament en sec i amb Lando Norris (McLaren) al capdavant, l’anglès s’ha equivocat amb l’aposta per continuar en pista amb ‘slicks’ quan ha crescut la tempesta i ha llançat per la borda tot el treball.

Lewis Hamilton, avalat per una estratègia encertada de Mercedes, que l’ha fet parar a falta de dues voltes, ha sigut el vencedor, per davant de Max Verstappen, protagonista d’una increïble remuntada des de la 20a i última posició de la graella, i de Carlos Sainz, que ha pujat al podi per tercera vegada aquest any amb Ferrari, després de Mònaco i Hongria. Hamilton suma el seu històric triomf número 100 i recupera el liderat del Mundial, amb 246,5 punts, dos més que Verstappen. El campionat està apassionant.

Sainz, líder efímer

Carlos Sainz, que dissabte va veure com se li escapava la primera ‘pole’ en l’últim instant després d’una extraordinària última volta de Lando Norris, ha aprofitat avui el rebuf del seu excompany per avançar-lo a la sortida i situar-se al capdavant de la carrera. El madrileny ha conservat el liderat durant 14 voltes, fins que els seus pneumàtics han dit prou. Norris ha seguit en pista mentre que Sainz es veia afectat per una lenta parada.

Per darrere no ha funcionat l’estratègia de Mercedes, que abans de la carrera va decidir canviar el motor de Bottas i el va enviar al fons de la graella (17è) per destorbar Max Verstappen (20è). El líder del Mundial no ha tardat ni tres voltes a desfer-se del finlandès amb un brutal avançament en la frenada de la corba 13. A partir d’aquí, el neerlandès ha pilotat el seu Red Bull com una piconadora, superant rivals com Gasly, Leclerc o Vettel amb una facilitat sorprenent. Després de 20 voltes, ja era sisè i Hamilton, que rodava tercer a falta de la seva parada, ja el veia pel retrovisor.

Igual d’amenaçadors que ‘Mad’ Max eren els núvols negres que s’acostaven al circuit de Sotxi. L’organització havia apujat al 70% la previsió de pluja en carrera i els equips es preparaven per a un canvi d’escenari.

El ‘martell’ de Hamilton

Norris ha continuat liderant la carrera, tot i que McLaren ha fallat en el pit stop de Ricciardo i ha deixat l’anglès sense ‘guardaespatlles’, a expenses d’un Hamilton que venia llançat, retallant sis dècimes per volta al seu compatriota. Després de les seves respectives parades, la distància entre Lando i Lewis ja era de 7 segons, amb mitja carrera per davant i l’heptacampió volant, a base de volta ràpida, en 1.38.

El pols pel triomf era cosa de dos, Norris i Hamilton, mentre que Sainz, Ricciardo i Pérez lluitaven pel podi en el tram final de la carrera. Alonso, que ha sigut dels últims a passar per boxs, ha tornat a la pista per darrere de Verstappen, en setena posició real, tot i que amb pneumàtics frescos ha pogut avançar el neerlandès.

Alonso, sisè

Notícies relacionades

La pluja ha fet la seva aparició i Sotxi ha assistit a un desenllaç d’alta tensió, amb Hamilton pressionant a totes Norris i buscant la que podia ser la seva victòria número 100. Norris ha contestat amb un rotund «no» a la petició de McLaren perquè entrés a canviar pneumàtics i ha acabat pagant cara la seva decisió.

Quan la pluja s’ha intensificat en les dues últimes voltes, l’anglès ha perdut el control del monoplaça i ha sortit de la pista, cosa que Hamilton, que sí que havia parat a posar els Pirelli intermedis, ha aprofitat per assegurar-se la victòria. Verstappen ha aconseguit el que semblava impossible i ha acabat segon al podi. Carlos Sainz, tercer, ha completat un cap de setmana gairebé perfecte. I Alonso, sisè al final amb l’Alpine, ha tornat a deixar constància de la seva classe.