GOLF

Europa no aconsegueix el miracle i la Ryder es queda als EUA

Els nord-americans no desaprofiten la seva folgada renda i escombren en els duels individuals, en què Sergio García i Jon Rahm van sucumbir (19-9)

Morikawa

Morikawa / Richard HEATHCOTE (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi ha hagut miracle en l’última jornada i la Ryder Cup s’ha quedat als EUA. A l’equip d’Europa només li quedava apel·lar a l’èpica després d’arribar a l’última jornada de la Ryder Cup contra els Estats Units amb una renda gairebé insalvable (11-5). Els nord-americans, que en tenien prou amb 3,5 punts per recuperar l’hegemonia, no es van deixar sorprendre, i van recuperar el ceptre mundial a Whistling Straits i van arrasar també en els duels individuals (19-9).

Després de quatre derrotes en les últimes cinc edicions, els EUA s’han plantat sobre la gespa de Wisconsin amb vuit jugadors en el ‘top 10’ i han demostrat un domini aclaparador. Rory McIlroy, després d’una mala Ryder, va donar el primer punt del dia a Europa a l’imposar-se a Xander Schauffele. «M’hauria agradat donar més per l’equip. Ha sigut un cap de setmana molt dur», va comentar amb llàgrimes als ulls el nord-irlandès, conscient que la seva reacció arribava massa tard.

El seu mal cap de setmana i bon últim dia era just el contrari que el que van aconseguir Sergio García i Jon Rahm. Els representants espanyols, els únics que havien aportat en el bàndol europeu els dos dies anteriors, no han estat tan encertats en la jornada final. El golfista basc, que havia sigut el millor del seu equip de llarg durant tot el cap de setmana (aportant 3,5 punts), no ha pogut imposar-se a Scottie Scheffler, que als quatre primers forats s’ha situat quatre a dalt, una renda que ja seria insalvable per a Rahm.

Notícies relacionades

Poc després Patrick Cantlay aconseguia el 13-6 després de no donar tampoc opció aShane Lowry. El públic local celebrava aquesta victòria amb crits d’«EUA, EUA», conscients que estaven a punt d’aconseguir la primera victòria des de l’obtinguda a Minnesota el 2016.

Morikawa sentencia

DeChambeau s’ha imposat a Sergio García, que, com Rahm, sempre va anar per darrere. El castellonenc, el jugador que més punts ha aconseguit en la història de la Ryder, se’n va anar amb tres. La victòria nord-americana estava ja només a un pas i el dubte seria si seria Dustin Johnson o Collin Morikawa, turments europeus tot el cap de setmana. Un honor que ha tingut el segon, que ha aconseguit el mig punt que quedava després de firmar taules contra el noruec Hovland. Morikawa, que als seus 24 anys es va imposar aquest any en la seva primera participació a l’Open Britànic, també feia història en la seva primera Ryder, en què no ha perdut ni un partit.

Temes:

Golf