CHELSEA - MANCHESTER CITY (0-1)

El City assalta la casa del Chelsea amb un gol de Gabriel Jesus

Guardiola es venja de la derrota a la final de Champions i es converteix en el tècnic amb més victòries en la història del club anglès

3
EFE

Tres mesos després que el Chelsea els arrabassés la glòria europea, el Manchester City va venjar aquella derrota amb un triomf a la Premier League (0-1) que els permet enganxar-se als primers llocs de la taula.

Després de tres derrotes consecutives contra els ‘blues’, el City va assaltar Stamford Bridge amb un gol de Gabriel Jesus el dia en què Guardiola s’ha convertit en el tècnic amb més victòries en la història del club anglès.

El Manchester City, amb el record viu de Porto, perquè l’afició ‘blue’ no parava de repetir-l’hi, es va presentar a Stamford Bridge com el millor equip. Amb un domini posicional i una pressió que asfixiava el Chelsea i no li deixava fer res amb la pilota.

L’únic que els quedava als de Tuchel era enviar pilotes llargues a l’esquena de Timo Werner perquè aquest bregués amb els centrals del City, que no tenien gaire problema a espantar-lo, mentre Lukaku passava completament desapercebut.

Aposta existosa

Però com tantes altres vegades, la possessió del City era inerta. Ni un xut a porta en 45 minuts van produir els de Pep Guardiola, que van començar a pressionar més segons s’acostava el descans, amb intents llunyans de Rodri, Kevin De Bruyne i Gabriel Jesus, que va tenir el més clar en un centre que va controlar amb el pit i va rematar a la mitja volta molt desviat.

El brasiler va ser l’aposta de Guardiola, perquè va decidir posar-lo enganxat a una banda, donant-li constants instruccions, en lloc de desplaçar-lo a la posició del ‘nou’. El City tenia altres opcions més pures per a la línia de calç, com Ferran Torres, Raheem Sterling i Riyad Mahrez, però Guardiola va optar per Gabriel Jesus.

Al cap de pocs minuts de començar la segona part, Joao Cancelo va provar sort des de fora de l’àrea, l’espessa defensa ‘blue’ va tapar, però el cuir va caure a Gabriel Jesus. Fins a tres jugadors tenia a sobre el brasiler, que, per a més dificultat, estava d’esquena a la meta. Va començar el seu ball. Li va ensenyar la sortida per flanc dret a Rudiger, va fintar, es va girar cap a l’esquerra i va treure un xut que va mossegar Jorginho i es va colar davant la inútil mirada de Mendy.

Igualtat a punts

Al Chelsea el va deixar KO el gol, tant que Gabriel Jesus va rondar el segon en un centre ras que el va deixar amb Mendy ja batut. Però, sense porter, al brasiler li va treure el doblet Thiago Silva en la línia de gol.

Ni amb el resultat en contra, el Chelsea va desarborar el City, que va poder ampliar l’avantatge en un mà a mà que li va salvar Mendy a Grealish, però que es va acabar donant per satisfet amb el 0-1.

El City, que estava en perill de quedar-se a sis punts del Chelsea amb una derrota avui, puja fins a la tercera plaça amb 13, els mateixos que els de Tuchel i que el Liverpool, que té un partit menys.

0 - Chelsea: Mendy; Alonso, Rudiger, Christensen, Azpilicueta, James (Silva, m. 28); Jorginho (Loftus-Cheek, m. 76), Kanté (Havertz, m. 60), Kovacic; Werner i Lukaku.

1 - Manchester City: Ederson; Cancelo, Dias, Laporte, Walker; Rodri, De Bruyne (Mahrez, m.81), Foden (Fernandinho, m.87); Grealish (Sterling, m. 87), Silva i Jesus.

Gols: 0-1. Gabriel Jesus, m. 53