CHAMPIONS

Inter-Madrid: Ancelotti invoca l’esperit de la Desena davant el debut europeu

El conjunt blanc comença el seu torneig fetitxe al camp d’un Inter que ha perdut Lukaku i Conte

Inter-Madrid: Ancelotti invoca l’esperit de la Desena davant el debut europeu

AFP / MIGUEL MEDINA

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des que el 2018 Cristiano Ronaldo va fer les maletes després de celebrar la tercera Champions seguida, el Madrid no ha tornat a conquerir la seva competició fetitxe. Carlo Ancelotti, el tècnic que va obrir una saga blanca de quatre orelludes en cinc anys, assumeix que ara no els pengin l’etiqueta de grans favorits al títol. Però avisa que ningú subestimi un equip per qui l’any passat ningú apostava i que es va quedar a un pas de la final.

«Hi ha un ambient més diferent, però no és casualitat que aquest club hagi guanyat 13 Champions. És una motivació especial la que hi ha amb aquesta competició. La motivació abans d’aquest partit és la mateixa que abans de la Desena», reflexionava abans de mesurar-se a l’Inter. El conjunt blanc inicia la seva etapa avui a Milà, en un grup gairebé idèntic al de l’any passat. Només l’exòtic Sheriff Tiraspol, un club de la República de Transnistria que competeix per la federació moldava, canvia respecte al grup dels blancs de l’any passat, en el que també estaven el Xakhtar i l’Inter.

El campió italià i el Madrid tornen a veure’s les cares, tot i que hi hagi diversos canvis significatius respecte al duel de l’any passat. Simone Inzaghi ha ocupat el buit deixat per Antonio Conte, que després d’acabar amb l’hegemonia de la Juve va deixar el càrrec a la recerca de nous reptes. Hauria pogut recalar al Santiago Bernabéu si no hagués sigut vetat per part de la plantilla madridista, un rebuig que va obrir les portes d’Ancelotti com a relleu de Zinedine Zidane. 

En el camp també hi haurà absències il·lustres. Serà el primer partit de Champions del Madrid sense Sergio Ramos, excapità i símbol blanc, però també el primer de l’Inter sense Romelu Lukaku. Les estretors econòmiques van obligar el club italià a desprendre’s del killer belga, millor jugador de l’última Serie A, i de l’exmadridista Achraf Hakimi.

Notícies relacionades

 Dues baixes de pes que la directiva italiana ha intentat compensar amb les arribades del lateral neerlandès Denzel Dumfries, que va enlluernar a l’Eurocopa, l’exsevillista Joaquín Correa i Edin Dzeko. El bosnià acompanya ara en la davantera Lautaro Martínez, pel que el Barça es plantejava pagar més de 100 milions fa poc més d’un any, tot i que sembli que fa un segle.

El Madrid s’aferra al gran inici de Benzema, el seu referent indiscutible, i d’un Vinicius que ha afinat la punteria en aquest inici de temporada. «Sens dubte anirem amb compte especial amb Vinicius», va reconèixer Inzaghi. «L’única diferència és que és més fred davant la porteria», va valorar Ancelotti sobre el punta brasiler. El tècnic madridista, que va lamentar la baixa de Marcelo, confia a poder comptar amb Alaba, que es va perdre el pols amb el Celta per uns problemes musculars.