DOL EN L’OLIMPISME

Mor l’expresident del COI Jacques Rogge

El dirigent belga, de 79 anys, va ser al capdavant de l’organisme entre el 2001 i el 2013

Mor l’expresident del COI Jacques Rogge

Cordon Press

1
Es llegeix en minuts

El Comitè Olímpic Internacional (COI) va anunciar aquest diumenge la mort de Jacques Rogge, que va ser el seu president des del 2001 fins al 2013, als 79 anys. «Amb gran tristesa el COI anuncia la mort de l’expresident del COI Jacques Rogge, als 79 anys», va lamentar el màxim organisme olímpic en un comunicat oficial.

Rogge va ser el vuitè president del COI, entre el 2001 i el 2013, succeint Joan Antoni Samaranch, per després convertir-se en president honorífic. El belga era cirurgià ortopèdic i va tenir el seu passat com a esportista a l’equip nacional de rugbi i va ser també regatista olímpic el 1968, 1972 i 1976 en la classe Finn de vela. Després d’abandonar la presidència del COI el 2013, Rogge va exercir el càrrec d’Enviat Especial per a la Joventut, els Refugiats i l’Esport de les Nacions Unides.

Creador dels Jocs de la Joventut

«Jacques va estimar l’esport i estar amb els atletes, transmetre la seva passió a tot el qui va conèixer. La seva il·lusió era contagiosa. Com a president del COI va ajudar a modernitzar i transformar el Comitè, i serà recordat en especial per la seva tasca amb els joves i la inauguració dels Jocs Olímpics de la Joventut», va dir Thomas Bach, actual president del COI.

Notícies relacionades

A Espanya, el president del Consell Superior d’Esports (CSD), José Manuel Franco, va destacar la figura d’un Rogge clau en l’olimpisme. «La passió amb què Jacques Rogge es va entregar a l’esport i la visió amb la qual va liderar el Comitè Olímpic Internacional ens serveix d’inspiració a tots els gestors de l’esport», va afirmar.

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) també va enviar el seu condol a familiars i amics, un dia de dol per a la família olímpica. «L’olimpisme està de dol. Molt tristos després de rebre la notícia de la mort de Jacques Rogge. Una persona que sempre va lluitar pel moviment olímpic, l’esport i els esportistes. Gràcies, sempre», va escriure Alejandro Blanco, president del COE.