Operació encallada

Mbappé s’allunya del Madrid però no es descarta una sorpresa final

  • El club blanc es retira de les negociacions amb el PSG, que ni tan sols va respondre a la segona oferta de 170 milions més 10 en variables. El veredicte final no es coneixerà fins a l’últim sospir.

A1-123440230.jpg

A1-123440230.jpg / FRANCK FIFE / AFP (AFP)

3
Es llegeix en minuts

El fitxatge de Kylian Mbappé pel Reial Madrid està encallat. L’optimisme triomfant de la premsa madrilenya està metamorfosant en cert pessimisme i resignació. El mercat de fitxatges es tanca aquest dimarts a mitjanit i no es pot descartar cap sorpresa. Però el golejador francès sembla més a prop del Parc dels Prínceps que del Bernabéu. Almenys per a aquesta temporada.

Els enviats del conjunt blanc a la capital francesa es van retirar de les negociacions amb el PSG, va informar aquest dilluns a la tarda el grup de radiotelevisió RMC Sport. Segons aquest mateix mitjà gal, el conjunt propietat de Qatar considera insuficients els 170 milions d’euros (més 10 en variables) oferts per Florentino i prefereix mantenir al seu planter Mbappé. 

Ni tan sols va respondre a aquesta segona oferta del Madrid, la caducitat de la qual estava fixada per a dilluns a les sis de la tarda. També tornarà intentar la renovació del davanter de Bondy, malgrat que va rebutjar diverses ofertes en aquest sentit i la possibilitat que se’n vagi gratis l’estiu del 2022 resulta més que plausible.

Subhasta inacabable

L’equip parisenc va acceptar negociar de mala gana pel seu crac més prometedor, però exigeix una quantitat fins ara inabastable pel Madrid. Tot i que la setmana passada va insinuar que el deixaria anar-se’n pels 180 milions que va pagar al Mònaco el 2017, no va respondre afirmativament als 170 més 10 en variables del Madrid. 

En les últimes hores es va especular amb una última oferta de 200 milions. Segons ‘L’Équipe’, fonts del PSG van desmentir aquesta quantitat i van indicar que «no es van arribar a les condicions per separar-se de Mbappé». Aquesta subhasta inacabable suposa un ‘déjà vu’ de les negociacions de l’estiu del 2019 en què Bartomeu va fracassar per aconseguir el retorn de Neymar al Camp Nou. I confirma la reputació de París com una presó d’or.

Prima de fitxatge

De fet, els negociadors del Madrid semblen cansats amb les constants exigències del PSG. Segons el periodista francès Loïc Tanzi, bon coneixedor del mercat, el conjunt merengue prefereix ara incorporar Mbappé l’estiu de l’any que ve. Llavors, no haurà de pagar un traspàs, però sí probablement una suculenta prima de fitxatge als seus representants. Enmig d’una negociació d’aquesta magnitud, no es pot descartar que aquesta posició filtrada en les últimes hores sigui un moviment més a la partida de pòquer entre merengues i parisencs.

El factor temps, la gran carta del Madrid, comença a remar a favor del París. Almenys dels seus interessos immediats de retenir Mbappé aquesta temporada. Costa d’imaginar que el riquíssim PSG es desprengui del seu galàctic amb més futur sense haver reclutat un substitut de luxe. Un sol dia és un termini limitat per portar al Parc dels Prínceps un Haaland, Lewandowsky o Richarlison, tot i que a ningú el sorprendria un gir inesperat en aquest final esbojarrat del mercat.

Ganes de trident

Notícies relacionades

L’entorn del PSG també pressiona a favor de la seva continuïtat. «Junts seria millor», va titular ‘L’Équipe’ a la seva portada de dilluns, en el qual apareixien Messi i Mbappé abraçats. Els aficionats del conjunt parisenc es van quedar amb les ganes de veure el temut trident Messi-Neymar-Mbappé en el partit de diumenge contra el Reims, quan va debutar l’astre argentí.

Els seus dirigents qatarians estan disposats a renunciar a molts milions per fer realitat aquesta imatge. Queden escasses hores per al final del mercat de fitxatges. I l’optimisme creixent a París contrasta amb l’eufòria minvant a Madrid.