El partit de Cornellà-el Prat

L’Espanyol se cita amb la seva gent un any i mig després

  • L’equip periquito rep aquest dissabte el Vila-real amb 11.400 persones a Cornellà

  • «Sentim felicitat, però també nerviosisme», assegura el tècnic, Vicente Moreno

L’Espanyol se cita amb la seva gent un any i mig després

RCDE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La cita és aquest dissabte a les 19.30 hores. Un any i mig després (538 dies per ser exactes), els periquitos podran disfrutar de nou del seu equip a Cornellà. En aquesta llarga travessia, l’Espanyol ha viscut un descens i un ascens, el malson del desastre i la pujada per la tornada a la categoria que mai hauria hagut de perdre. El conjunt de Vicente Moreno s’estrenarà a casa contra el Vila-real d’Unai Emery en una tarda molt esperada. A la fi, l’RCDE Stadium tornarà a comptar amb gent a les grades després del buit viscut durant la pandèmia.

Seran prop d’11.400 els espectadors presents a Cornellà. El club va comunicar que tots els socis abonats que van sol·licitar-hi entrada per presenciar el xoc hi podrien entrar. El Govern va fixar el límit en el 30% de l’aforament i l’Espanyol ha assignat 11.373 entrades, cosa que suposa un 27% de la capacitat de l’estadi. L’últim xoc dels blanc-i-blaus a casa amb públic va tenir lloc l’1 de març del 2020 amb 30.360 espectadors contra l’Atlètic (1-1).

«Sensació imprescindible»

«Sentim felicitat, però també nerviosisme. Tindrem de nou aquesta sensació imprescindible en el futbol, amb moltes ganes de tenir amb nosaltres la nostra gent. Volem que estiguin contents amb el que els podem donar. Desitgem fer un gran partit perquè vegin que estem entregats a la causa», va valorar aquest divendres Vicente Moreno, el tècnic que va protagonitzar l’ascens i espera ara consolidar-se a Primera. 

El xoc arriba després del debut a Pamplona, saldat amb un meritori empat a zero. Ara ve el campió de l’Europa League, un conjunt liderat per Gerard Moreno que serà present la setmana vinent en el sorteig de la Champions. «Té un dels millors entrenadors d’Europa i una de les millors plantilles. Aspira a tot, però hem de centrar-nos en nosaltres, en les nostres virtuts. Podem guanyar el partit», va afegir el tècnic.  

Els últims fitxatges

Durant la setmana han continuat els moviments a la plantilla, amb la incorporació de dos nous jugadors: Morlanes, precisament cedit pel Vila-real, i l’exblaugrana Aleix Vidal, que nodreix un carril dret excessivament poblat, per la qual cosa Víctor Gómez acabarà cedit segurament al Màlaga. «Els dos fitxatges ens faran millors del que érem, ens donen més possibilitats», va apuntar el preparador, que va reconèixer la falta de rodatge d’Aleix Vidal. 

Notícies relacionades

Darder torna després de complir sanció, mentre Dimata i Keidi Bade han millorat de les seves molèsties. L’objectiu periquito és mantenir la solidesa defensiva mostrada a El Sadar i millorar les prestacions en l’atac, en què Raúl de Tomás tornarà a ser la referència. «Tant de bo voregem la perfecció defensiva, tindríem més opcions de guanyar, però anirem a buscar la porteria contrària i a fer gols», va remarcar Moreno.

El tècnic va voler matisar l’ambició mostrada per Embarba aquesta setmana. «De vegades pequem de voler dir el que la gent vol sentir. M’agrada que els jugadors siguin ambiciosos i no se sentin inferiors a ningú, però no s’ha de confondre. L’important és demostrar que volem estar al màxim nivell», va reflexionar Moreno.