NOVES PLATAFORMES

Ibai Llanos debat sobre periodisme esportiu amb Juanma Castaño: «Pensen que he vingut a prendre’ls la feina»

La presència de l’‘streamer’ basc en la presentació de Messi amb el PSG va encendre la metxa, entre molts s’altres, del presentador de la COPE

Ibai Llanos debat sobre periodisme esportiu amb Juanma Castaño: «Pensen que he vingut a prendre’ls la feina»

Twitter

3
Es llegeix en minuts

Ibai Llanos, l’‘streamer’ de moda a Espanya, va estar durant aquesta setmana al parc dels Prínceps per veure la presentació de Messi amb el PSG i xerrar uns minuts amb ell davant la seva interminable audiència.

El basc ja havia assistit, gràcies a la seva amistat amb el ‘Kun’ Agüero, al sopar de comiat que Messi va organitzar amb el seu íntim amic Luis Suárez i les ‘vaques sagrades’ del FC Barcelona a la seva casa de Castelldefels. Per tant, Ibai va aprofitar la vetllada per concertar l’entrevista amb l’argentí, que es va produir al túnel dels vestidors de l’estadi de París.

La presència d’Ibai en la benvinguda parisenca a Messi no va ser tan bé rebuda per alguns integrants dels mitjans de comunicació espanyols. A Twitter van començar a aparèixer queixes i crítiques cap als mitjans esportius, als quals reclamen una profunda renovació, que ja ha aplicat el món de l’‘streaming’.

Amb tota la polèmica encesa, el presentador d’‘El partidazo de la COPE’, Juanma Castaño, va mostrar la seva disconformitat amb l’afer indicant que no entenia res del que havia passat. Ningú s’explicava com Ibai, que va començar comentant videojocs, podia ser un dels pocs espanyols acreditats per tenir l’astre argentí als micròfons.

Després va voler matisar el seu tuit: Dir que no ho entenc no és jutjar res. És més aviat mostrar la meva ignorància sobre tot el relacionat amb les noves plataformes. Se m’escapa. Tampoc entenc l’art modern i el seu valor és enorme. I moltes més coses. Ibai fa el que ha de fer», va apuntar Castaño, tot i que ja era tard per apagar la gran discussió que es va formar a les xarxes.

Per tancar un tema que ha preocupat molt Juanma Castaño, el presentador de ràdio va voler estar davant els 160.000 espectadors d’Ibai, que van presenciar les pujades de to d’un debat recurrent. Això sí, sense cap falta de respecte entre els dos interlocutors:

«Et juro per Déu que jo mai la meva vida t’he criticat a tu, el que fas. He criticat la posició en què quedem nosaltres, no el que fas tu. Això que quedi claríssim. Tu no en tens cap culpa, tu ho estàs fent de puta mare», va començar Castaño en to conciliador. «Perquè Ibai tingui Messi no significa que el nostre any de feina hagi sigut una merda, o que el periodisme esportiu sigui una merda», es va reafirmar després dels comentaris que estaven apareixent a Twitter.

Periodistes i ‘streamers’

I Ibai va respondre-li: «El teu problema, potser, és el desconeixement. La teva falta de comprensió és què faig jo allà, això és el que no entens». Mentrestant, el presentador de la COPE continuava excusant-se per la seva repulsió a les noves plataformes i l’‘streamer’ va resumir-ho clarament: «Hi ha periodistes esportius que pensen que he vingut a prendre’ls la feina, que he vingut a tocar-los els collons. Sens dubte aquesta no és la meva intenció, però si em surten aquest tipus d’oportunitats, com la d’estar amb Messi, no les rebutjaré».

Allà hi havia Siro López, periodista i ‘streamer’, que moderava la discussió, entre protagonistes: «El que crec és que Juanma estava criticant la direcció de premsa del PSG, perquè no hi havia comunicadors espanyols que tinguessin aquells minuts amb Messi com sí que els va tenir Ibai. Aquest crec que va ser l’enfocament de la crítica de Castaño», va dir defensant el seu company.

Nous temps

Notícies relacionades

Un cara a cara que no es va perdre ni Piqué, que va estar tuitejant durant la nit i va anunciar la creació d’un canal propi de Twitch. Per acabar la minibaralla, el número 1 de Twitch al nostre país va voler llançar una reflexió: «Hi ha hagut part del periodisme esportiu que ha atacat la meva feina, sense conèixer-la, només perquè li fa ràbia que aconsegueixi coses que ell no ha pogut».

«¿Per què no es posen a comprendre el que fan? I ha sigut gent prestigiosa! Tractar amb aquesta condescendència el que jo faig, a la gent no li agrada. Cal posar interès a comprendre, no a desprestigiar», va remarcar Ibai, que va acabar acceptant el punt de vista de Castaño i van tancar un debat que, des de la sensació de l’espectador, donava per a molt més.

Temes:

Ibai Llanos