ATLETISME

Mechaal passa a la final de 1.500 amb Fontes i l’hi dedica a la seva mare malalta de leucèmia

  • Asier Martínez, sisè a la final de 110 metres tanques

Mechaal passa a la final de 1.500 amb Fontes i l’hi dedica a la seva mare malalta de leucèmia

EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Prieto

El 1500 espanyol torna a les finals després d’una travessia pel desert en les dues últimes cites olímpiques, a excepció del setè lloc de David Bustos a Rio fa cinc anys. Ignacio Fontes va acabar cinquè i classificat en la primera sèrie i Adel Mechaal, en una semifinal en què Abel Kipsang es carregava el rècord olímpic al finalitzar en 3.31.65, va entrar en quarta posició amb marca personal 3.32.19 i es va classificar per un lloc a la final de dissabte. El burgalès Jesús Gómez es va enfonsar en l’última volta i no va passar.

Mechaal va deixar un emocionant missatge després de la seva classificació, ja que va dedicar el seu pas a la final a la seva mare, malalta de leucèmia i en tractament a l’Hospital de Girona durant els últims 40 dies, als treballadors del qual va agrair l’esforç per cuidar el seu familiar més pròxim. «Això va per la meva mare, que lluita amb la seva malaltia, i a la meva dona. M’ha costat molt entrenar perquè em sentia molt decaigut. La meva dona m’animava cada dia i a ella li dec ser a la final. Les últimes anàlisis han sigut esperançadores. Ara estic molt content perquè penso que això és el millor que puc fer per la mare. Venia amb dues carreres però aquí somiaré».

Notícies relacionades

La jornada a l’estadi va començar amb bon peu per al conjunt espanyol amb la fenomenal actuació d’Asier Martínez a la final de 110 tanques. El corredor de tanques navarrès va firmar en el seu debut olímpic als 21 anys la sisena plaça a les tanques altes amb, una altra vegada, marca personal (13.20 segons). Martínez va sortir pràcticament l’últim, tot i que com sol ser habitual en el pamplonica, va millorar a cada tanca i va guanyar dos llocs gràcies a una depurada tècnica sobre els obstacles i un final de carrera que sol executar en progressió. Va guanyar el jamaicà Hansle Parchment amb 13.04, que va superar el favorit, el nord-americà Grant Holloway.

En les combinades, María Vicente va retrocedir en la segona jornada de l’heptatló fins a la divuitena posició amb 6.117 punts, un assaig primordial per a la cita a París 2024 amb 23 anys. Jorge Ureña va intentar esgarrapar amb tot el que li quedava el diploma olímpic en la combinada masculina, amb un segon lloc al 1.500, l’última prova, però finalment va ser novè amb marca personal, 8.322 punts en el decatló, guanyat pel canadenc Damian Warner, amb rècord olímpic, 9.018 punts.