Reaccions a la retirada

Un locutor ultraconservador dels Estats Units acusa Simone Biles de feble i de ser un mal exemple

«Ets una sociòpata egoista i immadura», l’increpa el tertulià Charlie Kirk

Un locutor ultraconservador dels Estats Units acusa Simone Biles de feble i de ser un mal exemple

AFP / LOIC VENANCE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La gimnasta nord-americana Simone Biles no disputarà aquest dijous la final individual dels Jocs Olímpics de Tòquio, en la qual anava a defensar el títol, segons va anunciar la seva federació. Biles ja es va retirar dimarts de la final per equips. Aquest anunci ha generat una onada de reaccions, la majoria d’empatia i suport, tot i que hi ha algunes veus, minoritàries, que s’han despenjat amb retrets a l’esportista, com és el cas del locutor ultraconservador nord-americà Charlie Kirk, que qualifica Biles de feble i de ser un mal exemple per a les nenes.

En una intervenció radiofònica, Kirk retreu a l’atleta que decidís retirar-se de la final per equips, «quan podria haver guanyat la medalla d’or» perquè, admet, és «una atleta increïble, probablement la millor atleta de tots els temps» i, malgrat això, amb el seu abandonament entrega la medalla «als russos».

«Si tens problemes, no t’hi presentis»

De les seves paraules es desprèn un profund menyspreu i ganes de ridiculitzar-la: «Ets una sociòpata egoista, immadura i estàs avergonyida del teu país», afirma.

«Estem fent créixer generacions de gent dèbil, com Biles. Si tens problemes mentals, no t’hi presentis», li demana, i a continuació li diu que, si no se sent «capaç», deixi pas «a milers de grans gimnastes que ho poden fer».

Una vergonya per al país

Notícies relacionades

«¿Quina classe de persona evita una contesa per aconseguir una medalla d’or?», es pregunta Kirk. «Ets una vergonya per al país, per a la nació, perquè l’hi acabes de donar als russos», afegeix. I conclou assegurant: «Has demostrat a la resta de la nació que, quan les coses es posen dures, et trenques en un milió de fragments».

Va ser la mateixa Biles la que va explicar la raó de la retirada després d’unes hores d’especulació sobre si es tractava d’una lesió del cos o de la ment. «Són els dimonis al meu cap», va explicar amb franquesa.