Els Jocs de Tòquio 2021

Espanya supera amb molts problemes Corea en el seu debut

Ndou, amb 28 punts i Gil, amb 16 punts, resolen una estrena espessa del grup de Mondelo (69-73)

Espanya supera amb molts problemes Corea en el seu debut

Kai Fosrterling / Efe

2
Es llegeix en minuts

La selecció espanyola femenina de bàsquet ha resolt un partit molt més exigent de l’esperat davant Corea del Sud (69-73) en el seu debut en els Jocs Olímpics de Tòquio, on ha sigut fonamental el treball de la gran parella interior formada per Astou Ndour (28 punts i 10 rebots) i Laura Gil (16 i 14).

La vigent subcampiona olímpica va protagonitzar una estrena molt incòmoda al Saitama Super Arena, on Corea, que partia com a teòrica víctima, va lluitar fins a l’últim minut i mai va deixar de somiar amb la sorpresa, donant una versió molt diferent de la de l’últim precedent entre les dues seleccions, resolt l’any passat amb clara victòria espanyola (86-43).

Ndour i Gil es van multiplicar sota els cèrcols per donar una clara victòria a Espanya en la batalla pel rebot (48-30) i esmorteir l’impacte de la torre coreana Ji Su Park, autora d’un doble doble (17 punts i 10 rebots), tot i que va ser la seva companya Leeseul Kang (26 punts) la que va fer mal de veritat per fora.

El partit va estar completament equilibrat durant els tres primers quarts i l’equip entrenat per Lucas Mondelo no va aconseguir escapar-se fins a l’últim parcial, quan va semblar sentenciar el duel amb un parcial de 13-0 (53-66, min.34). No obstant, les coreanes mai es van rendir i el seleccionador espanyol no va poder respirar tranquil fins al xiulet final.

Escapar-se de la tragèdia

I això que Espanya va començar el partit amb força (0-8) i una cistella inicial d’Alba Torrens. No obstant, aquesta arrencada va quedar en un miratge i també va ser l’única cistella de l’aler, que va acabar amb valoració negativa (-3) i va demostrar que encara ha d’agafar sensacions després de perdre’s l’Eurobasket per coronavirus.

Corea va tornar a la càrrega i va arribar a comptar amb una màxima renda de cinc punts en el segon quart (30-25, min.18) davant una Espanya negada des de la llarga distància (0/8 en triples fins al descans). El talent de Ndour i l’entrega de Gil, que va anotar en un parell de contraatacs en solitari després de robatori de pilota, van impedir haver de lamentar mals pitjors.

Cristina Ouviña (11 punts, 8 assistències i 7 rebots) també es va connectar en els últims minuts per ajudar en l’escapada espanyola, tot i que Corea va tenir un tir per col·locar-se a tan sols dos punts sis segons abans del final. Kang va fallar i Espanya va poder respirar, molt conscient que ha d’elevar el nivell de cara als següent partits contra Sèrbia (dijous, 10.20 hora catalana) i Canadà (diumenge, 3.00).

Fitxa tècnica

Notícies relacionades

Corea: Hyejin Park (14), Kang (26), Danbi Kim (6), Bae (-) i Ji Su Park (17) –quintet inicial–; Shin (3), Yoon (1), Jihyun Park (2), Jung Eun Kim (-) i Jin (-).

Espanya: Palau (4), Ouviña (11), Torrens (2), Gil (16) i Ndour (28) –quintet inicial–; Cazorla (-), Domínguez (8), Carrera (2), Casas (2), Comte (-) i Rodríguez (-).