BARÇAGATE

El Barça va encarregar els tuits difamatoris contra futbolistes i opositors a Bartomeu

  • L’administrador d’I3 Venture ha explicat al jutge que va ser un servei extra als contractes i que no el va cobrar

zentauroepp46144465 funeral nuez181205102402

zentauroepp46144465 funeral nuez181205102402

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’administrador del grup empresarial al qual el FC Barcelona va encarregar el control de les xarxes socials d’internet, Carlos Ibáñez, va assegurar aquest dimarts davant el jutge que investiga el Barçagate que va ser el club, a través de qui fos el seu directiu, Jaume Masferrer, el que li va encarregar activar els perfils per llançar missatges difamatoris contra futbolistes i opositors a la junta del llavors president Josep Maria Bartomeu, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. L’imputat i gestor conglomerat Nicestream, on figura I3Ventures, va precisar que era un servei extra als contractes firmats i que no el va cobrar, tot i que va aclarir que, al seu entendre, no eren tuits difamatoris perquè l’objectiu era «protegir la institució».

L’empresari ha declarat a través de videoconferència des de l’Uruguai, on resideix. El seu interrogatori ha durat unes dues hores i mitja. Ibáñez ha explicat que el Barça, a través d’Oscar Grau, ex conseller delegat del club, el va contractar per supervisar les xarxes socials i que li va indicar que s’havia d’adaptar a l’organització interna de l’entitat. És a dir, per controlar els missatges a internet que parlaven de l’entitat blaugrana. Al principi va ser per una temporada, tot i que després es va prolongar durant dues més, fent una rebaixa a la seva proposta del 10%. Al final, el Barcelona es va comprometre a pagar-li un milió d’euros per temporada. En l’última i després d’esclatar l’escàndol, es va rescindir el contracte i les seves empreses van deixar de percebre uns 200.000 euros.

L’administrador de Nicestream ha revelat que, fins i tot, quan el Barcelona va rescindir unilateralment el contracte, el mateix club li va demanar que continués treballant amb ells. Esperava que l’auditoria encarregada per Bartomeu aclarís la situació. Segons la seva versió, l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus va ser la causa per la qual va deixar de col·laborar amb el Barça. El marge de benefici que obtenia era del 15%.

«Error» o «manipulació»

Notícies relacionades

Núñez ha defensat la tasca de les seves empreses i ha concretat que havia treballat per a petroleres i bancs. La seva plantilla, va al·legar, està composta per unes 40 persones. Així mateix, va qualificar d’«error» o «manipulació» que els Mossos d’Esquadra situessin una de les seves societats a l’Uruguai en una caravana abandonada al mig d’un camí, ja que la companyia a la qual es referia la policia és en un edifici. L’advocat de l’empresari, Pau Molins, aportarà proves que això és així.

L’imputat també va defensar haver desemborsat més de 300.000 euros a Telam Partners, de Jaume Malets, ja que és la comissió que va desemborsar perquè aquesta firma consultora li obrís les portes del Barcelona. En total, va relatar Núñez, va firmar cinc contractes amb el Barça des de les seves empreses per fer serveis diferents. El seu interlocutor era Jaume Masferrer. Bartomeu només va ser en una primera reunió, l’octubre del 2017. Eren contractes de consultoria i assessorament, va concretar, alhora que va negar que hagués utilitzat ‘bots’ (perfils robotitzats) i que, en canvi, sí que en va detectar desenes vinculats a l’excandidat Víctor Font i al productor audiovisual Jaume Roures.

Temes:

Barça