LLEVANT, 3 - BARÇA, 4

El Barça salva el ‘match ball’ i es jugarà la lliga de futbol sala al Palau

• Dos gols de Dyego encarrilen el triomf culer davant el Llevant, resolt en un final frenètic amb quatre gols en els dos últims minuts (3-4)

• El tercer i definitiu partit de la final es disputarà al feu blaugrana dimecres (20 h)

FCB

2
José María Expósito

La Lliga de futbol sala es decidirà aquest dimecres al Palau després que el Barça salvés el ‘match ball’ a la pista del Llevant (3-4). El conjunt català va ser superior en la primera meitat del segon partit de la final i va aconseguir un avantatge que no va cedir en un final de bogeria, amb sis gols en els últims quatre minuts, quatre en els últims 120 segons.

Després de perdre a casa el primer partit en la tanda de penals, el de Paterna podria haver sigut l’últim partit d’Andreu Plaza al Barça, però el tècnic culer tindrà ocasió d’acomiadar-se al Palau (20.00 hores) i potser amb un altre títol.

De totes les ocasions del Barça en la primera meitat només es va materialitzar la de Dyego a la sortida d’un córner, amb un xut creuat (m. 15) a què Fede, a qui el pal ja havia salvat en un xut d’Esquerdinha, no va poder respondre. A canvi de tanta ocasió desaprofitada, Dídac va tenir uns primers 20 minuts relativament plàcids.

Un final de bojos

Però el Llevant, que viu una gran temporada (l’equip de futbol seguirà a Primera i el femení s’ha classificat per a la Champions), sabia que estava davant la gran ocasió d’estrenar el palmarès de la secció (el Barça lluita per la cinquena Lliga). Un xut creuat de Gallo va igualar al poc temps de començar la segona part (m. 23) i va obrir un període d’alternatives i molta feina tant per a Fede com per a Dídac. Aquesta vegada la fusta es va aliar amb el porter visitant en un xut de Pedro Toro.

Fins que un robatori de Dyego li va permetre fer l’1-2 (m. 34), cosa que va obligar el Llevant a anar-se’n amunt (amb un altre xut al pal de Rafa Usín). Aquesta valentia va permetre Coelho marcar l’1-3 gairebé des del seu camp (m. 37) i que Marceniosentenciés el partit (m. 38). O això semblava, perquè el Llevant encara va tenir temps, en una espectacular escomesa final, de fer dos gols (Rivillos i Usín, 3-4) per fer somiar la seva afició durant els últims 37 segons.

Fitxa tècnica:

Llevant FS: Fede, Maxi Rescia, Rubi Lemos, Gallo, Pedro Toro –cinc inicial–; Esteban, Roger, Rivillos, Marc Tolrà, Rafa Usín

Barça: Dídac, Aicardo, Marcenio, Dyego i Ferrao –cinc inicial–; Daniel, Adolfo, Esquedinha, Matheus, André Coelho

Gols: 0-1 (m.15), Dyego. 1-1 (m.23), Gallo. 1-2 (m.34) Dyego. 1-3 (m.37), Coelho. 1-4 (m.38), Marcenio. 2-4 (m.38), Rivillos. 3-4 (m.39), Rafa Usín.