Sense límits d’aforament

El públic tornarà als estadis de futbol i bàsquet la temporada vinent

  • Hi haurà diferències per al públic de futbol i bàsquet, ja que els primers coliseus són recintes oberts

El públic tornarà als estadis de futbol i bàsquet la temporada vinent
1
Es llegeix en minuts

Tornada a la normalitat als estadis. El reial decret que elimina l’obligació d’utilitzar mascareta a l’exterior, sempre que es guardi la distància mínima de seguretat d’un metre i mig, inclou una important novetat: les limitacions a l’aforament als estadis esportius també queden derogades, segons ha explicat, després del Consell de Ministres que ha aprovat la norma, la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

En qualsevol cas, hi haurà diferències per al públic als coliseus de futbol i els de bàsquet. En els primers, si es pot guardar la distància interpersonal d’un metre i mig, una cosa que resulta impossible en moltes ocasions, no s’haurà de portar mascaretes, al tractar-se de recintes oberts. En els segons, al ser tancats, sí que serà obligatori utilitzar la peça en tot moment.

Normalitat en futbol i bàsquet

El reial decret aprovat aquest dijous pel Consell de Ministres que modifica la llei de nova normalitat de l’estiu passat suprimeix l’article 15.2 d’aquesta normativa i, per tant, «tornem a la normalitat quant a l’afluència de públic per al començament de la lliga de futbol i de l’ACB».

Notícies relacionades

D’aquesta manera, quan arrenquin les lligues esportives, en uns mesos, aquestes restriccions ja no estaran en vigor. La pandèmia va obligar a prohibir l’entrada dels aficionats als estadis de clubs professionals, a Primera i Segona divisió. De fet, LaLiga va intentar que els seguidors tornessin als camps en l’últim tram de la competició 2021-2021, cosa que al final no es va realitzar.

Darias també aspira a flexibilitzar les limitacions vigents en l’accés a edificis dels aeroports, fins a ara només permès a persones amb bitllet, personal treballador, forces i cossos de seguretat i treballadors d’inspecció, però serà amb un altre acord del Consell de Ministres a proposta del ministre de Transport, José Luis Ábalos.