Rodríguez Uribes ho confirma

La Roja es vacunarà dimecres rere el positiu de Busquets

  • «Ho tramitaran al Consell de Salut Pública de demà dimarts i espero que dimecres es vacunin si els experts no tenen cap inconvenient», afirma el ministre

La Roja es vacunarà dimecres rere el positiu de Busquets

@SeFutbol

2
Es llegeix en minuts

El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, espera que la selecció espanyola de futbol rebi aquest dimecres la primera dosi de vacunació contra el coronavirus, després que el Consell de Salut Pública tramiti la petició que havia realitzat divendres passat a la ministra de sanitat, Carolina Darias, mentre que va confessar que hi ha «moltes possibilitats» de la tornada del públic a l’inici de la temporada vinent.

«La setmana passada, quan vaig trucar al president de la RFEF per demanar-li que es reduís el públic previst per a l’Espanya-Portugal, em va preguntar que com anava allò de la vacuna i li vaig dir que escriuria a la ministra. Divendres vaig enviar una carta a la ministra de sanitat per demanar la vacunació de la selecció i em va dir que sí. Ho tramitaran al Consell de Salut Pública de demà dimarts i espero que dimecres es vacunin si els experts no tenen cap inconvenient», va assenyalar Rodríguez Uribes al programa ‘El Transistor’ d’Onda Cero.

Sobre la possible tardança en aquesta possibilitat en comparació amb els esportistes olímpics i paralímpics, augmentada després del positiu de Sergio Busquets i el consegüent aïllament en ple de la resta del combinat nacional, va recordar que la «decisió de vacunar a olímpics i paralímpics» la van prendre «el 6 de maig». «En aquest temps, en algun moment, Rubiales m’ha dit que hauríem de fer el mateix amb els jugadors de la selecció, i jo li vaig dir que tenia raó, però que tot això s’havia de tramitar a través de Sanitat», va explicar.

Crítiques polítiques

Notícies relacionades

Diverses formacions polítiques han criticat durament la decisió de vacunar els futbolistes de la selecció espanyola. La coportaveu d’Unides Podem al Congrés, Aina Vidal, l’ha qualificat de «lamentable» i ha criticat que «un grup d’11 homes donant-li puntades de peu a una piloteta» hagi passat per sobre de treballadors essencials. En la mateixa línia, la portaveu d’EH Bildu, Mertxe Aizpurua, ha retret aquest «tracte de favor» als esportistes quan no s’ha vacunat les caixeres de supermercat. «Hauria d’haver-se respectat l’ordre establert», ha defensat la seva homòloga a Junts, Miriam Nogueras. 

Al contrari, el líder de Més País, Íñigo Errejón ha recolzat la vacunació dels futbolistes perquè «faria mal a la imatge d’Espanya» que un dels esportistes donés positiu enmig de la competició. El portaveu del PDeCAT, Ferrán Bel, ha afirmat que es tracta d’un «debat estèril» i que no haurien d’haver esperat que un d’ells es contagiés per vacunar-los.