Torneig de seleccions

L’Argentina també abandona l’organització de la Copa Amèrica

  • L’empitjorament de la crisi sanitària per la Covid és darrere de la decisió de les autoritats argentines

  • La Conmebol anuncia que analitza l’oferta d’altres països per allotjar el torneig continental

L’Argentina també abandona l’organització de la Copa Amèrica

EFE

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

La Conmebol va anunciar aquest diumenge que l’edició 47 de la Copa Amèrica, que havia de disputar-se l’any passat i a causa de la pandèmia de la Covid-19 va ser ajornada per a aquest 13 de juny, no serà organitzada per l’Argentina a causa de la intensificació dels contagis en aquest país.

«La Conmebol informa que en consideració de les circumstàncies presents ha resolt suspendre l’organització de la Copa Amèrica a l’Argentina», diu un comunicat publicat avui en el seu compte de Twitter. Minuts abans de conèixer-se la decisió de la Conmebol, el ministre de l’Interior de l’Argentina, Wado de Pedro, va anunciar que era «molt difícil» que el país acollís el torneig a causa de l’empitjorament de la pandèmia.

L’anunci es produeix deu dies després que Colòmbia, immersa fa més d’un mes en un conflicte social, quedés fora de l’organització al no ser acceptada la seva proposta d’ajornar novament el torneig per a finals de l’any.

Notícies relacionades

La Confederació Sud-Americana de Futbol, que agrupa deu federacions, va anunciar en un comunicat publicat en el seu compte de Twitter que «analitza l’oferta d’altres països que van mostrar interès a allotjar el torneig continental».

No obstant, fonts de la Conmebol consultades per Efe no descarten que es cancel·li finalment la competició aquest any. El Consell de l’entitat s’ha de reunir amb caràcter urgent aquest dilluns per definir l’opció final.