Bàdminton

Carolina Marín es lesiona al genoll esquerre a dos mesos dels Jocs Olímpics

  • La campiona olímpica a Rio-2016 era una de les grans opcions de medalla d’Espanya a Tòquio

  • L’altre genoll la va tenir de baixa diversos mesos el 2019

1
Es llegeix en minuts

Carolina Marín, campiona olímpica de bàdminton a Rio-2016, ha patit, a menys de dos mesos dels Jocs Olímpics de Tòquio, una lesió al genoll esquerre que li ha afectat el lligament encreuat anterior, segons ha anunciat la mateixa jugadora a les xarxes socials.

«Avui he tingut unes molèsties durant l’entrenament que m’han obligat a retirar-me. Després de les primeres proves realitzades, els metges han pogut comprovar que el lligament encreuat anterior del genoll esquerre s’ha vist afectat», explica Marín.

La lesió queda pendent d’evolució, apunta el comunicat inicial, en què afegeix que en les pròximes dates s’informarà sobre qualsevol novetat sobre l’estat de la triple campiona mundial i quíntuple europea.

L’altre genoll la va tenir de baixa diversos mesos el 2019. Llavors es va fer una ruptura del lligament encreuat al dret en el Masters d’Indonèsia el 27 de gener del 2019.

El 29 de gener va ser operada a la Clínica Cemtro de Madrid pels doctors Pedro Guillén i Tomás Fernández Jaén, dos dies després de fer-se la ruptura del lligament encreuat anterior al genoll dret.

La de Huelva va resultar lesionada durant la final del Masters d’Indonèsia, en la qual s’enfrontava a l’índia Saina Nehwal pel títol a Jakarta, en la jugada del 9-2, i tot i que va intentar continuar en el xoc es va haver de retirar amb un favorable 10-4.

No va poder participar aquell any en el Mundial de Basilea (Suïssa) i va retornar a les pistes l’11 de setembre del 2019 a l’Obert del Vietnam amb una derrota davant la tailandesa Supanida Katethong.

Notícies relacionades

El primer torneig que va guanyar en la seva tornada va ser l’Obert de la Xina, el 22 de setembre, al derrotar la taiwanesa Tai Tzu-ying; el 29 d’octubre va entrar de nou al ‘top 10’ de la classificació mundial després d’haver sigut finalista a París; i els seus resultats, entre els quals un nou títol continental el 2 de maig a Kíev, i el seu rendiment, la feien ser clara aspirant a revalidar el títol olímpic a Tòquio, que queda ara en suspens a l’espera que es concreti l’abast exacte de la lesió. EFE

EFE