MANCHESTER CITY 1 – 2 CHELSEA

Tuchel retarda la victòria de Guardiola

En un avançament de la final de la Champions, l’equip londinenc va assaltar l’Etihad el dia que havia de ser una festa per la conquesta de la Premier

Tuchel retarda la victòria de Guardiola
3
Es llegeix en minuts

La venjança de Pep Guardiola sobre Thomas Tuchel haurà d’esperar fins a Istanbul. El Chelsea va tornar a imposar-se aquest dissabte al Manchester City, com ja va fer a la FA Cup, aquesta vegada amb un dramatisme superior. Va dictar sentència un gol de Marcos Alonso durant l’afegit, precedit per un penal més que probable sobre Sterling, que ni el col·legiat ni el VAR van voler revisar, provocant la ira de Pep i postergant la victòria a la Premier League. El City necessita dos punts per ser campió.

«Simplement, va ser penal», va sentenciar Pep Guardiola en calent, reclamació a la qual es va afegir Sterling: «No entenc com no va ser penal. Pensàvem que el VAR estava per ajudar, però avui no ha sigut el cas». No obstant, seria injust reduir el partit a la polèmica final, perquè elements i girs de guió no en van faltar: el mateix Sterling va avançar els ‘sky blue’ i Agüero va perdonar la sentència fallant un penal a punt del descans. Al Chelsea li van anul·lar tres gols per fora de joc i va respondre amb ferocitat a la represa. Va empatar Ziyech i, amb el partit a tomba oberta, van ser més precisos.

Moltes rotacions

Probablement el xoc serveixi poc per imaginar la final de la Champions. Guardiola va sortir amb nou canvis respecte a l’onze que va tombar el PSG, tot i que va respondre a la pissarra igualant els tres centrals de Tuchel, amb Dias, Laporte i Aké. Els ‘blues’ per part seva també van donar descans a Mount, Thiago Silva i Havertz, que no van jugar. Kanté va tenir 60 minuts, Jorginho una altra estoneta. La seva essència va continuar sent la mateixa.

Després d’un primer temps de tempteig, trencat a fogonades pels desmarcatges de Werner o Ferran Torres, el City va poder matar el xoc abans del descans amb dos cops mortals. Van encertar amb el primer: Rúben Dias va enviar un servei a la carrera de Gabriel Jesus, que es va escapolir de Christensen a la carrera i només davant Mendy li va regalar els honors a Agüero. Al Kun se li va fer de nit en el control, però va arribar Sterling des de darrere per rematar la feina.

Kun falla a l’estil Panenka

A la següent jugada, el City va recuperar fins a tornar a l’àrea rival, on Gilmour va tombar Gabriel Jesus. El penal era un regal per a Agüero, l’home que va decidir la primera Premier de la història del club i podia certificar l’enèsima. La història perfecta es va trencar de la pitjor manera: va llançar a l’estil ‘Panenka’ i Mendy li va veure les intencions.

Notícies relacionades

La resposta del Chelsea després del descans va ser ferotge. Els va llançar un Reece James incontenible pel carril, i van castigar quan Ziyech va afinar. El marroquí ja va marcar el gol del triomf a la FA Cup, i a l’Etihad va posar un empat que va incendiar el partit. Werner i Hudson-Odoi van marcar dos gols, anul·lats per fora de joc. Pep va recórrer a Gündogan i Foden. La jove perla va provar Mendy, com també ho continuaria fent Sterling fins al drama final.

Final d’infart

El ‘7’ del City va ser enderrocat per Zouma amb el temps a punt de complir-se. La banqueta local es va construir de guerra, però el VAR ni va fer acte de presència. L’únic que va arribar va ser Marcos Alonso. Centre de Werner i el carriler espanyol va donar la segona homenada del Chelsea al City, que va perdre una batalla però no la guerra. Aquesta es lliurarà a finals de mes a Istanbul.