CONTRA EL BARÇA

La final de l’Atlètic per la Lliga es juga al Camp Nou

  • Simeone busca la seva primera victòria en com a visitant contra el Barcelona. «Sempre hi ha una primera vegada en la vida», diu.

  • Els blanc-i-vermells necessiten guanyar per seguir líders i dependre de si mateixos per ser campions

  • L’entrenador argentí no té cap baixa i pot comptar amb tota la plantilla per primera vegada en la temporada

La final de l’Atlètic per la Lliga es juga al Camp Nou
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Tot i que allà va celebrar la seva única Lliga com a tècnic blanc-i-vermell, Simeone mai ha guanyat al Camp Nou. Ho té clar, com amb el seu gastat «partit a partit». «Sempre, per a tot, hi ha una primera vegada en la vida», va afirmar en la prèvia d’una visita especial al Barça, en què l’Atlètic es juga les seves opcions de títol, en vista de l’última oportunitat per mantenir la iniciativa en la carrera per la Lliga.

Llavors, el 2014, els atlètics venien de no rematar el títol de lliga en un partit contra el Màlaga al seu estadi en què no va passar de l’empat, però després contra el Barça va aconseguir el que necessitava. Això defineix què és aquest Atlètic, que neda amb més fluïdesa com més a prop té l’aigua del coll, sense marge d’error. «Llavors s’acabava un campionat, un guanyant era campió i a l’altre li servia empatar i guanyar. En aquest encara hi ha en joc un munt de punts, no té res a veure», va rememorar amb tota la fredor que va poder Simeone. 

Tot i que no ho vulgui dir: «La ment», va respondre Simeone sec, sense preàmbuls ni explicacions, al ser qüestionat per la clau que decidirà el campió; la victòria atlètica seria un pas transcendental cap al títol, tornaria a posar distància amb el Barça, al qual va arribar a avantatjar en 12 punts, i que ara podria deixar a una distància de cinc punts amb nou per jugar. 

Cinc mesos al capdavant

Notícies relacionades

Amb l’empat o amb la derrota, l’equip de Simeone començaria a transitar per aigües pantanoses: li deixaria al Reial Madrid a l’abast de la mà el liderat, si els blancs guanyen en el seu partit dominical contra el Sevilla; acabaria de confirmar la tendència a la baixa de tota la segona volta i els atlètics, per primera vegada en gairebé cinc mesos, deixarien de dependre de si mateixos per guanyar una Lliga que van tenir gairebé entre les mans després d’una primera volta amb números històrics.

Després que Lodi, Giménez i Lemar, els tocats, poguessin tornar dijous a la feina amb el grup, per primera vegada en la temporada Simeone compta amb tota la plantilla per la Lliga, per al dia decisiu. Tot i així, el tècnic argentí no ha assajat amb Joao Félix com a titular, a sobre amb els seus problemes físics i la seva falta de regularitat. Tampoc apunta a l’onze Correa, amb Llorente i Carrasco com a flanquejadors per les bandes de les gran esperança blanc-i-vermella: Luis Suárez.