Reial Madrid-Osasuna (2-0)

El Madrid guanya l’Osasuna i segueix en la lluita per la Lliga

Un gol de cap de Militão va obrir per als de Zidane un partit davant l’Osasuna que dominava, però sense poder generar perill

El Madrid guanya l’Osasuna i segueix en la lluita per la Lliga
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Si hi ha una virtut que no se li pot discutir al Madrid de Zidane és la convicció. L’equip blanc és una col·lecció de problemes i, durant un partit com el que va fer davant l’Osasuna se li poden posar moltes pegues, però amb molt treball defensiu i més afany que una altra cosa en atac va aconseguir tornar a guanyar i manté la seva posició en la lluita acarnissada per la Lliga, amb més pretendents que mai, sense gairebé diferències a falta de quatre partits per al final.    

En un partit gris de Benzema, tot el que va intentar el Madrid en atac va ser exigu, sense capacitat per generar perill malgrat el domini, sense una llum per il·luminar els metres finals. Només un gol de Militão, en el seu quart cop de cap d’un partit en què va ser qui més perill va generar, va obrir al Madrid el camí d’una victòria que després va certificar Casemiro. 

A les portes de resoldre la semifinal de la Champions davant el Chelsea, Zidane va deixar descansar a la banqueta Modric i Kroos, els pilars sobre els quals se sustenten les seves opcions europees. També va descansar un Nacho que va haver d’entrar al camp al descans, per un Varane amb molèsties, i que apunta a titular entre setmana per davant d’un Sergio Ramos que es va quedar fora de la convocatòria, però dimecres serà a Londres.

Amb les alternatives que va introduir Zidane a l’onze, sobretot l’entrada una altra vegada del jove del planter Antonio Blanco al costat de Casemiro, el seu objectiu era blindar l’equip i, com ja va dir a la prèvia, donar una millor versió amb la pilota als peus en un atac liderat per Hazard.

El seu desplegament ofensiu va tornar a ser bastant pobre. La línia de tres per darrere d’un desconegut Benzema va tenir poca presència, sobretot els extrems i especialment Vinicius. Tampoc van generar perill quan, camí de l’hora de partit, el Madrid tenia el domini territorial i la possessió de la pilota.

En la primera part, les apostes de Zidane van passar per minuts de protagonisme. Amb el partit imprecís de Benzema, Hazard es va erigir com la principal font de joc dels de Zidane, que van aconseguir el domini del partit al voltant de la mitja hora amb una molt digna actuació de Blanco. 

Va ser llavors quan van arribar les ocasions, però Sergio Herrera va fer dues grans parades per mantenir l’empat a zero. 

Notícies relacionades

L’Osasuna, amb la salvació virtualment resolta, s’havia presentat a Valdebebas sense complexos, amb intenció de tocar la pilota i buscar l’atac. Liderat pel retornat Chimy Ávila, que va marcar un golàs en un clar fora de joc just abans del descans, la proposta de l’Osasuna i la necessitat del Madrid van propiciar un partit d’anada i tornada, d’estira-i-arronsa, amb alternatives i jugades acabades a les dues porteries. 

Després del descans el Madrid va fer un pas endavant en domini, que no en ocasions, ni perill. Així van passar els minuts, fins que els de Zidane es van veure a un quart d’hora de tornar a perdre punts a la Lliga. Llavors va arribar el cop de cap de Militão, un gol que va marcar el camí als de Zidane. Ja amb l’Osasuna tocat, i sense voler, Casemiro va aconseguir el segon gol madridista.