Rebuig unànime a Espanya

Tebas: «La Superlliga clandestina està morta i desnonada»

  • La Lliga fa públic un comunicat amb el rebuig «unànime i contundent» de 39 clubs espanyols a la competició de Florentino

  • El president de la patronal assegura que el futbol espanyol «no s’arruïnarà» i que Florentino Pérez menteix en els seus vaticinis

  • «La Superlliga suposaria el final de la Lliga espanyola, s’ingressarien 1.000 milions menys per temporada», apunta el dirigent

Tebas: «La Superlliga clandestina està morta i desnonada»
3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Diumenge a la mitjanit es va iniciar una guerra que segurament ha sigut més fugaç del que es preveia. Un comunicat firmat per 12 dels clubs més rics d’Europa donava l’escopetada de sortida a una Superlliga europea impulsada per Florentino Pérez. Al costat del Reial Madrid, apareixien el Barça i l’Atlètic entre els fundadors. L’anunci va enervar la resta de clubs i dirigents d’Espanya, començant per Javier Tebas, el president de La Liga. Quatre dies després, aquest macroprojecte s’ha «diluït com un terròs de sucre», tot i que el club blanc i el blaugrana continuen presents. L’Atlètic ja va baixar del carro. 

Tebas va convocar aquest dijous al migdia 17 clubs de Primera (tots menys els tres presents en el projecte original de la Superlliga) i els 22 de Segona. L’ordre del dia només tenia un punt: debatre sobre aquest embrió de competició que destrossava les estructures tradicionals del futbol, i convertia en més rics els poderosos i en més pobres els modestos. Després de dues hores i mitja de trobada, la patronal va emetre un comunicat conjunt dels 39 clubs amb el rebuig «unànime i contundent» de la nova competició.

El mèrit com a únic criteri

«Tots els clubs creuen fermament en el mèrit esportiu com a únic criteri per poder classificar-se per a les competicions internacionals a través de les respectives lligues nacionals», afirmen al comunicat. «Una Lliga europea tancada i elitista és inviable i no desitjada», remarca l’escrit, que es felicita per la reacció dels aficionats a tot Europa.

«Nosaltres vam arribar a jugar en una semifinals de Champions i això no ho oblidarem mai. Ningú ens pot coartar aquesta il·lusió», va proclamar Fernando Roig, president del Vila-real, que va acompanyar Tebas, igual com els màxims mandataris del Sevilla (José Castro), el Betis (Ángel Haro), el Llevant (Quico Catalán) i el València (Anil Murthy). 

Mil milions menys

El president de La Liga es va tornar a mostrar contundent. «Una Superlliga sense anglesos, alemanys i francesos està morta. Si tan bo fos no ho haurien fet d’amagat i de forma clandestina. Obrir la porta ara d’una negociació és una cosa cínica». Tebas va apuntar que fa mesos que no parla amb Florentino Pérez. A Laporta li va explicar que les xifres que els donaven no eren certes. Més condescendent va ser amb Miguel Ángel Gil Marín, de qui va dir que no havia estat en cap negociació del nou torneig.

El mandatari va criticar sense contemplacions la idea de Pérez. «Si dones més ingressos a aquests clubs, els jugadors en lloc de sis Ferraris en tindran set, res més. Han anat a rebentar el sistema», va assegurar Tebas, satisfet per l’evolució dels esdeveniments, ja que el nou torneig suposava una amenaça terrible. «La Superlliga hauria suposat el final de la Lliga espanyola. Significa ingressar mil milions menys per temporada».

«Tot mentida»

Notícies relacionades

Tebas va recordar que fins divendres passat hi va haver negociació amb els clubs i que alguns no estaven d’acord amb el nou sistema de Champions, per la qual cosa van voler portar a terme aquesta revolució. Ara es va mostrar desafiador. «Veurem si el Madrid i el Barcelona volen competir o no en la Champions...».

«Al final no s’ha consumat, però era molt perillós per al futbol. Aquests clubs han sigut sancionats pels seus aficionats, sobretot els anglesos, i per les institucions dels seus països», va apuntar el dirigent, que va defensar la solvència de la Lliga. «El futbol espanyol no s’arruïnarà. No és veritat el que diu Florentino Pérez, no s’ha demanat cap ajuda al Govern central. El que diu ja no és una piràmide, és un balcó. És una Superlliga de PowerPoint, s’inventen números. És tot mentida», va dir.