TERRATRÈMOL EN EL FUTBOL

Piqué, contra la Superlliga: «¿Això és el que volem per al món del futbol?»

  • El central blaugrana es posiciona contra una aposta que «no seria positiva». Koeman coincideix amb el defensa que aquest esport «és per als fans»

Piqué, contra la Superlliga: «¿Això és el que volem per al món del futbol?»
2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després del comunicat en el qual el Barça s’afegia a la Superlliga, les úniques veus blaugrana que s’han escoltat són les de Piqué i Koeman. El central ho va fer amb un tuit en el qual celebrava la decisió dels sis clubs anglesos de baixar del barco, després de la tremenda pressió dels seguidors. «El futbol és per als fans», va escriure. Ronald Koeman, després de deixar clar que ell no era el portaveu del club, va assegurar en roda de premsa que coincidia. amb el tuit del seu defensa, que va mostrar en el programa Universo Valdano de Movistar la seva oposició al projecte impulsat per Florentino Pérez.

«Des d’un prisma de jugador et diria que no és positiva a llarg termini per al món del futbol. ¿Això és el que volem per al món del futbol?» ja que va considerar que una NBA del futbol estaria «destrossant el sistema». «¿Que Sevilla, València, Everton, Leicester o Nàpols desapareguin? Aquests clubs tendiran a valer zero», va valorar Piqué en el programa que Movistar va emetre aquest dimecres però que es va gravar abans del Brexit a la Superlliga. El blaugrana es va mostrar comprensiu amb la situació en la qual es troba Joan Laporta. «Com a president del Barça ha heretat un club en una situació econòmica molt dolenta i prendrà la millor decisió per al club». Però va aclarir que a nivell personal estava en contra d’una lliga europea tancada i al marge de la Champions.

Les explicacions de Laporta

Des del club s’assenyala que es continua treballant en la defensa dels interessos de l’entitat i en contacte amb totes les parts. Laporta, que ja havia parlat dimarts del tema amb Koeman, va comentar dimecres amb el tècnic i els quatre capitans (Messi, Piqué, Busquets i Sergi Roberto) la situació aprofitant l’entrega al museu de la Copa conquistada dissabte. 

Recolzament de Koeman

Notícies relacionades

Hores després Koeman era la primera veu blaugrana que s’escoltava sobre la Superlliga. «Jo no soc el portaveu, és el president», va aclarir Koeman. Ahir vaig parlar amb el president i em va explicar la postura del club. Hi ha hagut tanta moguda que el millor és no opinar. Ningú sap el que pot passar i hem d’esperar. Jo vull el millor per al club». Va intentar allunyar-se de l’ull de l’huracà de la Superlliga, tot i que el tècnic va acabar donant la raó a Gerard. «Estic d’acord amb el tuit de Piqué», va sentenciar l’entrenador neerlandès. «A Holanda fa molt temps que es parla de fer un campionat entre Holanda i Bèlgica. És normal que els presidents es preocupin pel futur del futbol. Però m’agrada que, si guanyes, aconsegueixis alguna cosa. En moltes coses el futbol no ha de canviar».

El tècnic blaugrana no va estalviar però crítiques a la UEFA per l’acumulació de partits que hi ha i l’augment previst en la nova Champions. «El nombre de partits és increïble. Tothom parla de la Champions, Superlliga... La UEFA parla molt però no escolta la gent del futbol (els jugadors, tècnics) sobre el nombre de partits. Per a la UEFA el més important són els diners. En LaLiga igual, juguem aquest dijous a les 22.00 hores. Hem de protegir els jugadors». 

Temes:

Barça