HOMOFÒBIA A L’ESPORT

El Sabadell aparta Ubovic per dir «maricon» a Víctor Gutiérrez

  • El club vallesà explica que no entrenarà ni jugarà fins que es resolgui l’expedient informatiu

  • Entrevista a Víctor Gutiérrez: «Hi ha homofòbia a l’esport i al waterpolo»

El Sabadell aparta Ubovic per dir «maricon» a Víctor Gutiérrez
Es llegeix en minuts

El CN Sabadell ha apartat Nemanja Ubovic, després que Víctor Gutiérrez denunciés que li va dir «maricon» dues vegades en el Terrassa-Sabadell de waterpolo.

«El jugador de waterpolo del primer equip Nemanja Ubovic no participarà ni en els entrenaments ni en els partits oficials fins que es resolgui l’expedient informatiu que el club té obert des del diumenge 18 d’abril», assenyala el comunicat del club, que explica que hi ha «versions contradictòries, que estan sent estudiades». El Sabadell lamenta i condemna les amenaces i insults que està rebent el seu jugador i la seva família a les xarxes socials i «reitera la seva més enèrgica condemna a qualsevol actuació homòfoba, xenòfoba o racista».

D’entrada, Gutiérez no havia volgut revelar el nom de qui l’havia insultat però, al no rebre disculpes del jugador, l’internacional espanyol va revelar que es tractava d’Ubovic. Com va explicar el boia madrileny, que va sortir de l’armari el 2016, tant companys seus com persones de la grada van sentir els insults.

Notícies relacionades

En la seva primera entrevista després de l’incident, relata a EL PERIÓDICO el que va viure i reflexiona sobre l’homofòbia a l’esport i com aquest pot contribuir a acabar amb aquesta xacra.

«Altres episodis els he intentat justificar al pensar que a 200 pulsacions un potser diu coses que al final no pensa, que no creu, per desestabilitzar el rival –explica a l’entrevista. Però quan a l’acabar el partit, amb les pulsacions baixes, torna a dir-ho en un perfecte espanyol (és serbi, podria haver-ho dit en el seu idioma i no me n’hauria assabentat) ho fa perquè jo m’assabenti del que vol dir, per fer-me mal. Això és el que em va fer més mal. Quan s’acaba el partit, estàs més relaxat i el que ha passat es queda allà, jo no li vaig voler donar més importància però ell va tornar a dir-m’ho, a més davant de la gent, i em va afectar».

Temes:

Waterpolo