WATERPOLO

Un gran CN Mataró cau a la final del Len Trophy

El Kinef Kirishi, botxí de l’Astralpool Sabadell en semifinals, aconsegueix el títol davant el club vallesà, que no es va rendir fins al final

Un gran CN Mataró cau a la final del Len Trophy
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’equip Kinef Kirishi ha guanyat aquest diumenge el seu primer LEN Trophy de Waterpolo al derrotar (8-10) un gran CN Mataró Goufone que va mantenir les opcions de donar la gran sorpresa fins als minuts finals.

Les russes, que van tenir un avantatge de quatre gols (3-7) al tercer quart, no van cantar victòria fins que 54 segons abans del final Markotx va fer el definitiu 8-10 després que Anni Espar fes de penal el 8-9 en l’últim minut i mig.

La final va començar tal com volia Dani Ballart, amb l’equip ben assentat en defensa i contenint un rival que en semifinals li va fer 18 gols a l’Astralpool Sabadell. Gairebé onze minuts va tardar el Kinef Kirishi a batre per primera vegada María Helena Sánchez.

Bona arrencada catalana

Sevenitx va obrir el marcador a dos minuts del final del primer quart i Aznar li va donar el segon avantatge (2-1) a les mataronines en el segon període. Si no hih va haver més diferència de punts va ser gràcies a l’encert de Karnaukh sota els pals.

La russes van donar el primer avís amb un parcial de 0-3 en el segon quart que les va posar dos gols per sobre (2-4, min. 14) amb Prokofieva i Markotx anotant des de la llarga distància. Anni Espar, ben defensada durant bona part del primer temps, es va estrenar per posar el 3-4 amb el qual es va arribar al descans.

Dos minuts letals

La màquina russa va afinar el seu joc al tercer quart castigant cada error del Mataró i en menys de dos minuts i mig va portar a col·lació tot el seu potencial ofensiu amb un parcial de 0-3 que va posar el màxim avantatge (3-7, min. 22).

El Mataró es va agafar al partit en els últims 45 segons del període amb dos gols d’Anni Espar i Gual que li donava una mica d’esperança de cara a l’últim quart (5-7).

Notícies relacionades

Prokofieva va llançar una nova gerra d’aigua freda a les catalanes a l’anotar el seu tercer gol i posar el seu equip en un còmode 5-8, però el Mataró no es va rendir.

Final ajustat

La defensa i la pissarra de Ballart van portar el partit a un inesperat final igualat amb Anni Espar marcant dos penals (8-9) i obligant les russes a assegurar el seu atac per evitar anar als penals. La seva millor golejadora, Bella Markock, no va fallar l’atac definitiu i les russes van poder, per fi, respirar tranquil·les.