LA LLUITA PER LA LLIGA

Piqué i Ramos: ¿un Clàssic sense dos clàssics?

  • El central blaugrana pressiona per no veure, com el madridista, el duel des de la grada, però Koeman va avisar que no s’hi vol arriscar.

  • Mateu Lahoz, un altre clàssic, serà l’àrbitre de la trobada

Piqué i Ramos: ¿un Clàssic sense dos clàssics?
3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Arriba l’hora de la veritat. El clàssic marca l’inici de l’esprint final pel títol. El Barça tornarà a ser líder si guanya a Valdebebas. I Piqué no s’ho vol perdre. Aquest dijous ha participat en el penúltim entrenament abans d’un partit que es presenta com una meta volant a nou corbes del final de Lliga. El central, que es va lesionar contra el Sevilla fa un mes, pressiona per jugar contra el Madrid, tot i que Koeman ja va dir que no volia arriscar.

Amb Piqué es torna a reproduir la mateixa situació que contra el PSG. Llavors Ronald Koeman i ell van pactar que fos titular tres mesos després i sense haver jugat ni un minut després de la seva lesió. La seva presència no va poder evitar el naufragi que va fer que el tècnic tragués de les golfes el sistema de tres centrals amb què el Barça ha recuperat la solidesa defensiva.

Koeman va preferir no incloure ni Piqué ni Sergi Roberto a la llista del partit de dilluns contra el Valladolid. «No arriscarem, no només pel clàssic, sinó per cap partit», va advertir. No vol més recaigudes en les lesions com les que han patit tots dos i Araujo i menys en el tram decisiu de la temporada. A més, la situació és diferent que davant el PSG, on, a més de no ser una eliminatòria de 180 minuts, sinó que queden encara nou partits de Lliga, Koeman compta amb Mingueza, Araujo i Lenglet, a més de comptar amb el comodí de De Jong.

Si finalment Koeman i els serveis mèdics el convencen que no s’arrisqui, hauria de veure el partit des de la grada de Valdebebas, com Sergio Ramos.

Esquerdes en els pilars defensius

Està sent un curs estrany per als pilars defensius del Barça i el Madrid en els últims 15 anys i que no estan al 100% aquesta temporada pels problemes físics. El defensa sevillà porta sis lesions en una accidentada campanya en la qual ha hagut de ser intervingut del menisc extern del genoll esquerre i només ha jugat la meitat dels partits possibles (20 de 40). Només ha pogut disputar cinc trobades més que Piqué (15 de 44 possibles), que ha patit dues lesions al genoll dret. Després del PSG, només va saltar a la gespa davant el Cadis i en el doble duel de Lliga i Copa davant el Sevilla. Malgrat el providencial cop de cap que va forçar la pròrroga copera i va obrir la porta a la final de la setmana que ve, Piqué va tornar a ressentir-se en aquest partit del seu genoll dret. 

El seu repte era arribar a temps per disputar el seu 37è Clàssic. El que més ha disputat és Ramos (45), un més que Messi. I el de dissabte podria ser l’últim que el capità madridista vegi amb la samarreta blanca. Mentre el blaugrana, de 34 anys, ha renovat fins al 2024, el defensa andalús acaba contracte a final de temporada i, als seus 35 anys, no ha aclarit encara on pensa jugar el curs que ve. 

Mateu Lahoz, un altre clàssic

El que segur que serà aquest dissabte sobre la gespa de Valdebebas és Mateu Lahoz, un altre clàssic del Clàssic, ja que dirigirà el seu sisè pols entre el Madrid i el Barça. El balanç dels cinc anteriors són tres victòries blanques, una blaugrana i un empat.

Notícies relacionades

El Barça es juga la temporada en un mes i mig, començant pels dos pròxims partits: el Clàssic i la final de Copa. Dos dissabtes que poden disparar o frenar en sec el creixent clima d’optimisme que es respira entre el barcelonisme, que ha passat de la desolació i d’entreveure una altra temporada en blanc a somiar amb el doblet. «Estem mentalitzats», assenyala Pedri, que augura un «partit molt dur». El centrecampista espera emportar-se els tres punts de Valdebebas, on va fer una prova però el Madrid el va deixar escapar.

Poder ser líders 23 jornades després

Després d’haver retallat 11 punts a l’Atlètic, els blaugranes tornen a ser líders aquest dissabte 23 jornades després, a l’espera del que faci l’Atlètic diumenge contra el Betis. Els matalassers no podran comptar amb Luis Suárez, que, a més d’estar sancionat, s’ha lesionat. Una baixa per a Simeone, tan o més sensible que les de Ramos i Piqué per a Koeman i Zinedine Zidane en aquest tram decisiu de la temporada.