Espanya-Kosovo (3-1)

Espanya guanya contra Kosovo amb més gols que bon joc

L’equip de Luis Enrique va encaminar el partit amb dos gols en tres minuts al primer temps i va haver de sentenciar el partit gairebé al final després del gol kosovar enmig d’un partit escàs de ritme lluny de la brillantor

Espanya guanya contra Kosovo amb més gols que bon joc
3
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Després dels problemes als dos partits anteriors, i les crítiques en consonància, la selecció espanyola va reviure més gràcies als gols, davant unKosovo molt dèbil en defensa, que a un joc amb ritme i fluid, que seguirà a la palestra del judici popular malgrat la relativa claredat del triomf. Tot i així, la selecció acaba l’última concentració abans de l’Eurocopa amb més punts, malgrat l’inesperat empat davant Grècia, que bones sensacions.

Contràriament al que acostuma a fer, Kosovo va col·locar tres centrals però no es va replegar de forma descarada al seu camp. Els intents de crear joc i de pressió kosovar van obrir uns espais que la selecció espanyola va aprofitar des de l’inici per trobar la profunditat que li havia faltat als dos partits anteriors. 

Va ser la segona suplència seguida d’un Sergio Ramos que no va jugar ni un minut a Geòrgia, però que va entrar quan faltaven cinc minuts pel final per arribar a fer 180 partits amb la selecció. Per contra, en búsqueda d’una parella de centrals per a l’Eurocopa, Luis Enrique va donar tres titularitats seguides a un Éric García amb bon nivell malgrat els pocs minuts que té al Manchester City.

Gols gairebé seguits

El perill inicial va arribar de la mà de les aparicions de Jordi Alba, però un cop superat el quart d’hora, el joc d’Espanya es va anar aplanant i les ocasions no van arribar amb fluïdesa. La selecció de Luis Enrique va tornar a l’immobilisme ofensiu sense més alternatives que les aparicions individuals per fer mal al rival. Així va arribar el primer gol, un cop superada la mitja hora, de nou gràcies a un xut de Dani Olmo que, al revés del que va passar contra Geòrgia, va entrar per l’escaire sense cap interferència rival en la trajectòria. 

El primer gol espanyol va semblar, a més de desconjuntar el precari sistema defensiu kosovar, treure el tap de la banyera de la pressió que tenia l’equip de Luis Enrique. Tot just dos minuts després, va arribar el segon gol de la selecció gràcies a una arribada en avantatge per banda que Ferrán Torres va resoldre amb un bon xut creuat. 

Amb el resultat decantat, l’interès va caure a mínims i el ritme de joc es va ressentir de forma dràstica. Tot i això, Ferrán Torres va tenir dues ocasions reals per tornar a marcar, massa tou en el moment de la definició. Pedri va repetir com titular, després del seu bon tram final al partit de la seva estrena, i cada vegada que va aparèixer entre línies va tornar a generar superioritats per a Espanya. 

Una mena d’ensurt kosovar

Notícies relacionades

Hi havia tants espais als dos costats del camp, tot enmig de la sensació que el partit estava liquidat, que Kosovo va retallar distàncies a més de 20 minuts per al final. Va ser gràcies a una sortida incomprensible d’Unai Simón, que es va aventurar fins a gairebé el centre del camp fins que va perdre la pilota i va permetre un xut sense porter de Halini que va tornar la incertesa a una selecció espanyola que havia malgastat diverses ocasions des que es va sentenciar el partit.

La reacció dels de Luis Enrique va ser ràpida i efectiva. Gerard Moreno, en els seus primers minuts de la finestra internacional després d’haver arribat lesionat, va marcar menys de cinc minuts després del gol kosovar. El davanter del Vila-real va donar un buf d’aire fresc a l’atac d’una Espanya que va dominar el final del partit.

Fitxa del partit: