Celta de Vigo-Reial Madrid (1-2)

El Madrid guanya davant el Celta i ajusta la lluita per La Liga

Dos gols de Benzema van encaminar un partit en el qual l’equip de Zidane va patir molts minuts i no va sentenciar fins a l’última jugada

El Madrid guanya davant el Celta i ajusta la lluita per La Liga
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Després de mitja hora de bon joc, amb domini del partit i, més important, amb dos gols d’avantatge gràcies a Benzema, la visita del Reial Madrid a Vigo va acabar en una segona part plena d’alternatives en la qual el Celta va poder empatar fins al final. No ho va aconseguir, malgrat un pal d’Aspas, i l’equip de Zidane va sumar una nova victòria que fica pressió als seus rivals pel títol de la Lliga. A l’espera que juguin avui el Barça i l’Atlètic, el Madrid guanya un lloc en la classificació i es col·loca segon a tres punts del liderat. 

El Madrid va sortir al partit ple d’intensitat, ocupat a dominar i a manar en el joc de la mà de Kroos i Modric, dos directors d’orquestra que van guiar amb precisió tots els seus instruments: el desplegament físic de Valverde, la velocitat de Vinicius i, sobretot, l’efectivitat d’un Benzema infal·lible. 

L’equip de Zidane va posar en lliça una pressió que va impulsar les imprecisions d’un Celta que, quan començava a despertar i passar alguns minuts amb el control de la pilota, li va arribar la primera ocasió clara en contra i el primer gol. 

Va resoldre per al Madrid Benzema, abans de l’habitual, amb dos gols abans de la mitja hora. Primer imparable en el control i la rematada dins de l’àrea, després amb l’oportunisme i l’habilitat per aprofitar una errada flagrant en el naixement de la jugada ‘celtiña’. El francès ha marcat en els seus últims sis partits, acumula ja 23 gols en la temporada i ha igualat Santillana en el quart lloc de golejadors històrics del Madrid a la Lliga amb 186 gols en 371 partits.   

La tendència del partit era clarament favorable a un Madrid que, sense esperar-ho, va tornar la vida al Celta amb una acció defensiva erràtica. La va aprofitar Santi Mina per marcar un meritori gol de cap amb què va retallar distàncies i va donar impuls al seu equip.

Notícies relacionades

L’excel·lència del Madrid no va tornar a aparèixer. Després del descans, l’equip de Coudet va ser el que va posar la intensitat en el partit, instal·lat en el camp d’un Madrid empetitit, anat a menys respecte al seu primer temps, només amb el recurs de la velocitat d’un Vinicius que va fer una altra exhibició de totes les seves virtuts a la carrera, i també dels seus defectes en la presa de decisió en l’àrea rival. 

El partit es va convertir en un intercanvi de cops, un contraatac del Madrid per cada ocasió del Celta. Enmig de la bogeria final, la millor temptativa ‘celtiña’ se’n va anar al pal, un llançament d’Aspas després d’una falta inconcebible de Modric, amb groga inclosa després d’un xoc per inèrcia. La millor del Madrid, ja al final del descompte, va ser gol d’Asensio gràcies a Benzema, una sentència que hauria d’haver arribat molt abans.