LALIGA APROVA L’AVAL

Jaume Roures aporta 30 milions per a l’aval de la junta de Joan Laporta

El fundador de Mediapro i el d’Audax, José Elías, aporten a títol personal més de 70 dels 124,6 necessaris, però no seran a la directiva

  • «Em consta que avui estarà l’aval i de forma correcta», comenta Tebas, president de LaLiga

  • El fundador de Mediapro i el d’Audax, José Elías, aporten a títol personal més de 70 dels 124,6 necessaris, però no seran a la directiva

Jaume Roures, president de Mediapro.

Jaume Roures, president de Mediapro. / REUTERS / ALBERT GEA

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jaume Roures ha aportat els altres 30 milions d’euros de l’aval per a la junta de Joan Laporta, segons avança el diari ‘Expansión’ i ha pogut confirmar aquest diari. El cofundador de Mediapro ho ha fet a través d’Orpheus, una empresa patrimonial seva. Entre ell i José Elías (Audax) han fet front als més de 70 milions que faltaven per completar els 124,6 milions d’un aval que ja ha sigut acceptat per la LaLiga, per la qual cosa Laporta prendrà possessió de la presidència del Barça aquest dimecres des de la gespa.

«Em consta que avui estarà a punt l’aval i de manera correcta. La crisi més gran del Barça, més que econòmica i que han de resoldre, era institucional. Han de tenir estabilitat i crec que Laporta, amb l’equip que ve, començaran a posar rumb a aquest gran club, que ho necessita», ha comentat Javier Tebas, president de la LFP, en un esmorzar a Europa Press. Tebas, que té un estret vincle amb Roures des de fa anys, ha explicat que ha mantingut la seva relació amb Laporta en aquesta dècada. «Al Jan el conec de fa molts anys. Des que va deixar el futbol ens hem vist unes quantes vegades. Ara hem tornat a parlar alguna vegada. L’important, més que el Jan es porti bé amb mi, és que agafi ràpidament el toro per les banyes i tiri endavant i posi ordre al FC Barcelona».

La querella contra Bartomeu pel ‘Barçagate’

La bona sintonia de Roures amb el nou president blaugrana contrasta amb la relació amb l’anterior inquilí de la llotja del Camp Nou. Roures es va querellar contra Josep Maria Bartomeu com a acusació particular pel ‘Bartogate’, després que la cadena SER destapés que el cofundador de Mediapro havia sigut víctima d’una campanya de difamació a través de perfils a les xarxes com ‘Jaume, un film de terror’.

Notícies relacionades

L’obtenció dels avals s’havia convertit en una contrarellotge per a Laporta. Dilluns, abans de veure des de la llotja del Camp Nou com Messi arribava a un nou rècord al Barça-Osca, semblava haver obtingut el contraaval de gairebé 75 milions que li faltaven per als 124,6 que ha de reunir per poder començar oficialment aquest mandat. Però després del partit va haver de continuar negociant després que es compliqués l’acord amb José Elías Navarro, propietari d’Audax i el vicepresident del qual, Eduard Romeu, està destinat a ser el responsable econòmic del club després de la sortida de Jaume Giró.

Després que les negociacions semblessin trencades i Laporta comencés a estudiar alternatives, aquest dimarts els contactes amb Elías es van reprendre. Els futurs directius van desfilar entre la tarda i la nit cap a una notaria de la Diagonal, a prop del despatx professional de Laporta, per firmar l’anhelat aval. Els tràmits no van concloure fins passades les 2 de la matinada. Els dos homes que han aconseguit desencallar la situació, Roures i Elías, no seran a la directiva que incorporarà Romeu (mà dreta d’Elías a Audax), Joan Soler i Sisco Pujol (que eren a la candidatura de Jordi Farré), Àngel Riudalbàs i Ferran Olivé.