ÈXIT ALS ESTATS UNITS

Bronze de Queralt Castellet al Mundial

La ‘rider’ de Sabadell aconsegueix la tercera plaça a l’estació d’Aspen en els campionats de ‘snowboard’ i ‘freeski’

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Diuen que la tercera és la bona i així ha sigut per a Queralt Castellet en una final d’alt voltatge en els Campionats del Món de Snowboard i Freeski a Aspen (Estats Units) s’ha alçat amb la medalla de bronze.

La competició començava amb unes condicions difícils per vent i amb els primers flocs de neu començant a caure i en què tot apuntava que l’estratègia a seguir seria intentar assegurar en la primera ronda en vista que la previsió que una nevada més intensa dificultés la final a tres baixades.

Però les dues primeres rondes no van acompanyar la ‘rider’ de Sabadell. Començava la primera caient en el primer truc i tornant a caure la segona. Mentrestant, una còmoda Chloe Kim semblava consolidar l’or des del principi. No obstant, la Queralt ha competit en un ‘pipe’ que li agrada, que se li va molt bé, que es coneix fil per randa i que, a més, ja li havia vist guanyar un or en els X Games de l’any passat, en què es va convertir en l’única dona espanyola en aconseguir-ho i tots aquests factors han mantingut l’esperança viva fins al final.

Per sort, la nevada donava treva a la ronda final i Castellet ha sortit contra totes en un tot o res, ja que únicament quedava la seva actuació i la de Chloe Kim –que ja tenia l’or assegurat– i sortia després d’una gran actuació de Maddie Mastro que semblava haver consolidat la plata amb una última ronda de 89,00 punts.

Reacció final

Notícies relacionades

Però, per alguna cosa se l’anomena la ‘maga de Sabadell’ i això és el que ha fet precisament, fer màgia com ella bé sap, deixant el millor per al final i executant una ronda de sis trucs, molt més tècnica i difícil que la de la japonesa Sena Tomita, a qui ha arrabassat el bronze en l’últim moment.

«Soc superfeliç. Molt contenta, la veritat és que ha sigut una final taquicàrdica i molt complicada. No he aconseguit planxar ni la primera, ni la segona ronda, així que en la tercera i última era tot o res», va comentar la Queralt després de penjar-se la medalla. «He sortit pràcticament tremolant, però sabia que podia fer-ho bé. He baixat amb moltíssims nervis i pressió, però he anat a totes i estic molt emocionada per haver aconseguit la medalla i fer podi en una competició tan important com aquesta i en un any en què tot és molt més complicat», va dir.

Temes:

Esquí